14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Samsun’da Atatürk Onur Anıtı önünde tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, protokol konuşmaları ile devam etti.

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Törende konuşan Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, büyük acılar yaşandığını belirterek, "Bildiğiniz üzere 6 Şubat'ta ülkemizi derinden sarsan 11 ilimizin içinde olduğu bir deprem felaketi yaşadık. Bu felakette 50 binden fazla vatandaşımızı, 100'den fazla hekimimizi çok daha fazla sağlık çalışanımızı kaybettik. Acımız bu nedenle çok büyük. Biz hekimler olarak elimizden geldiğince bu sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz. Samsun Tabip Odası olarak her an bireysel ya da kurumsal olarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Amacımız Tabip Odası olarak Türkiye'nin daha sağlıklı, daha güzel günlerin yaşandığı, daha mutlu insanların yaşadığı bir ülke olması. Bunun için bizim üstümüze düşen neyse bu zamana kadar yapmaya çalıştık bundan sonrada yapmaya çalışacağız" dedi.

SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ 

Sağlık alanındaki sorunların çözülmesi gerektiğini ifade eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk ise “Sadece sağlık çalışanlarından karşılıksız fedakarlık beklentisi, sürdürülebilir olmadığı gibi adil bir yaklaşım da değildir. Kaliteli sağlık hizmeti sunumunda sağlık hizmetlerinin verildiği ortam ve sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesinin öncelikli olduğu unutulmamalıdır. Bunu sağlamanın temel bileşenlerinin biri de tıp eğitiminin kalitesinin artırılması olduğu unutulmamalıdır. Tüm dünyada yaşanan büyük çaptaki sağlık sorunları hekimlik mesleğinin bilgi ve beceri yanında ne kadar özveri isteyen bir meslek olduğunu bir kez ortaya koymuştur. Yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin ‘fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür’ nesiller olarak ülkemizi daha ileriye taşıyacağına olan inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

YOĞUN KATILIM OLDU

Konuşmaların ardından Samsun Dişhekimleri Odası, OMÜ Tıp Fakültesi, Samsun Tabip Odası, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası ve Samsun Eczacı Odası çelenkleri anıta bırakıldı. Programa ayrıca OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Başoğlu ve Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hatice Öz ile akademisyenler ve protokol üyeleri katıldı.

Haber Kaynak: Mustafa İNAN
 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.