Samsun Valiliği öncülüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülecek olan ‘Parmaklar Nefes Alsın’ projesi kapsamında, bir yıl boyunca diyabetli öğrencilerin kan şekeri ölçüm cihazları ve cihazların ek malzemeleri, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından karşılanacak.


SAĞLIK KABİNİ KURULACAK

MÜSİAD ve ASKON tarafından desteklenen proje kapsamında, Samsun’da belirlenen 100 tip 1 diyabet hastası öğrencinin kan şekeri ölçüm cihazları ve cihazların ek malzemeleri 1 yıl boyunca karşılanacak. Yine aynı zamanda Tip-1 diyabet hastası öğrenci bulunan 19 okula, buzdolabı alınarak, sağlık kabini kurulacak.


acf8eed5-442e-4282-90ea-a59283e807fc.jpg


100 ÇOCUĞA ÖLÇÜM CİHAZI

Törende kürsüye çıkan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, şunları kaydetti: "190 çocuğumuz var. Bu çocuklarımızın arasından cihazlarını kendileri alanlar var. Alamayanlar veya bu cihazı kullanamayanlar için bu hastalık, bir ızdıraba dönüşüyordu. Bu manada 100 çocuğumuza, bu proje dahilinde kuruluşlarımız, cihazları ve ek malzemeleri temin edecekler. Çocuklarımız parmaklarını delmek zorunda kalmayacaklar. 19 tane okulumuzda sağlık kabini oluşturacaktır. Çünkü bu insülin ilacını buzdolabında saklanması gerekiyor. Bu manada bu projeyi önemsiyoruz” dedi.


22c0af7c-599b-479b-8b38-f5de1adc8741.jpg

FARKINDALIK ÇALIŞMASI YAPILACAK

Tören öncesi bir sunum yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç ise, projenin detaylarını ve verilecek hizmetleri anlattı. Oruç, “Bu şeker ölçüm cihazının yıllık ciddi bir maliyeti var. İlkokul seviyesine baktığımızda Samsun’da 190 tane tip 1 diyabet olan öğrencimiz var. Bunların içerisinde 100 öğrencimizin cihazını, hayırseverler vasıtasıyla karşılayalım istedik. Aynı zamanda Tip-1 diyabet hastası öğrencilerin velilerine ve öğretmenlerine farkındalığı artırma çalışması da yapacağız” diye konuştu. Etkinlikte ayrıca şeker hastası olan öğrencilerin sorunlarını anlattığı resim sergisi de ziyarete açıldı. Protokol üyeleri tip 1 hastası çocukların yaptığı resimleri inceledi. İmza töreni toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Samsun Medya Grubu- Ercan ÜSLÜ