Samsun'da Terminale Tepki Sürüyor! "Samsun'un Çıkarına Değil" Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu üyesi İshak Memişoğlu, İlçe Minibüsleri Terminali projesini 'Samsun'un çıkarına değil' ifadeleriyle değerlendirdi

Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu üyesi İshak Memişoğlu, davalık olan İlçe Minibüsleri Terminali projesinin, Samsun'un yararına olan bir çalışma olmadığını öne sürdü.

21-memişoğlu (4).JPG

İHLAL EDİLİYOR

Açtıkları davada İlçe Minibüsleri Terminali inşaatı için yürütmeyi durdurma kararı alındığını hatırlatan Memişoğlu, Kültür Park alanında mahkemenin durdurma kararlarına rağmen inşaatı devam eden bu projenin

Samsun'un çıkarına olmadığını belirterek, "Gelişmiş ülkelerde terminaller şehir dışına yapılıyor. Samsun'da ise şehir içinde trafik yoğunluğunu artıracak bir noktaya, kıyı kenar çizgisi de ihlal edilerek terminal yapılıyor. Mimarlar Odası olarak bu projeye dava açtık ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ama buna rağmen inşaat sürüyor" dedi.

21-memişoğlu.JPG

'YANLIŞ OLANA KARŞI ÇIKARIZ'

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 'Ulaşım Ana Planı'nın meclisten geçtiğini ve bu planda İlçe Minibüsleri Terminali inşaatının olduğu noktanın, yeşil alan-otopark olarak gösterildiğini de vurgulayan Memişoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Mimarlar Odası olarak bize her şeye karşı çıkıyorlar diyorlar. Biz yanlış işlere karşı çıkıyoruz. Samsun için yapılan doğru projelere karşı çıkmıyoruz. İlçe Minibüsleri Terminali, yeşil alan üzerine, kıyı kenar çizgisi ihlal edilerek yapılıyor. Ve bu proje şehrin geleceği için değil. Bu projeyi Transfer Merkezi adıyla kurtarmak için Millet Bahçesi içine dahil ettiler. Havaalanı ya da otogar yanına transfer merkezi yapabilirsiniz. Ama burada transfer merkezi yapılmıyor. Minibüsler için terminal yapılıyor. İhale başlığında da İlçe Minibüsleri Terminali yazıyor. Ama buna rağmen Ulaşım Ana Planında burası yeşil alan ve otopark gösteriliyor."

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.