Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı,, “Samsun’da bu hafta itibariyle festival hareketliliği başladı. Yüzbinlerin akın edeceği şehrimizde tüm hazırlıklarımızı tamamladık" dedi.

"BİR DİZİ TEDBİR ALINDI"

30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun’da gerçekleştirilecek TEKNOFEST Karadeniz hazırlıkları kapsamında Vali Dağlı, basın mensupları ile bir araya geldi. Vali Dağlı, basın mensuplarıyla birlikte TEKNOFEST için oluşturulan otopark alanları ile Çarşamba Havalimanı'ndaki hazırlıkları yerinde inceledi. TEKNOFEST Karadeniz festivali sürecinde düzenlenecek ‘Ring Seferleri’ ile festival alanına daha kolay ulaşımın sağlanacağını belirten Vali Dağlı, “Artık son günlere yaklaştık. Hummalı çalışma gece gündüz devam ediyor. Çarşamba Havalimanı'na ulaşım için bir dizi tedbir alındı. Vatandaşlarımızın tramvay kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Misafirlerimiz 19 Mayıs Stadyumu'nun hemen önündeki tramvay son durağında inecekler ve burada otobüslerimiz hazır bekleyecekler. Buradan vatandaşlarımızı Çarşamba Havalimanı'na getirecekler. Dönüş de aynı şekilde olacak" dedi.

"10 BİN ARAÇLIK OTOPARK"

Oluşturulan otoparklar hakkında bilgi veren Vali Dağlı, "Özel aracıyla gelecek vatandaşlarımız, Lojistik Merkezi, Fuar ve Kongre Merkezi, 19 Mayıs Stadyumu, Yaşar Doğu Spor Salonu ve Tekkeköy Belediyesi'nin otopark alanları otaparklarını araçlarını parkedecek ve araçlarla buraya gelecek. Çarşamba ilçesinde de bir otopark alanı oluşturuldu. Araçlarla havalimanına giriş yapılmayacak. 10 bin araçlık park yerleri oluşturuldu. Vatandaşlarımız için yönlendirme levhaları konulacak" ifadelerini kullandı. 

"KEYİFLİ VE COŞKULU OLACAK"

"Vatandaşlarımızın dikkat edeceği en önemli husus ise kayıt" diyen Vali Dağlı sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Kayıt yaptırmadan giriş yapılmayacak. Bunun için de tedbirlerimizi aldık. Kayıtlar başladı. Türkiye'nin dört bir yanından hatta dünyanın çeşitli ülkelerinden vatandaşlar kayıtlarını yaptırıyor. Vatandaşlarımızdan internet üzerinden kayıtlarını yaptırıp gelmesini istiyoruz. Tramvay duraklarımızın tamamında T3 Vakfı'nın görevlileri isteyen vatandaşlarımızın kayıtlarını gerçekleştirecekler. Bu da ayrı bir kolaylık olacak. Halkımızın ihtiyaçlarını karşılama konusunda da tüm hazırlıklar yapıldı. Milli Mücadele’nin başladığı Samsun ’da ve bu özel atmosferde her yönüyle keyifli ve coşkulu bir festival yaşayacağımızı düşünüyorum.” 

Haydar ÖZTÜRK-Zeynep BARUTCU-Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.