Dünyanın sayılı oyuncak müzelerinden Canik Oyuncak Müzesi, çocuklara eğlenceli vakit geçirme imkanı sunarken yetişkinleri ise tarih yolculuğuna çıkarıyor.

BİN CİVARINDA ESER VAR

İstanbul Oyuncak Müzesi'nin kurucusu şair Sunay Akın'ın konsept danışmanlığını yaptığı, Samsun'un Canik ilçesinde kurulan müzede "geleneksel", "fabrikasyon", "yabancı", "antik" ve "yerli" kategorilerinde bin civarında oyuncak bulunuyor. Tarihi, oyuncaklar aracılığıyla anlatmaya çalışan ve en eski oyuncağın 18'inci yüzyıla ait olduğu müzede, Ford'un 1920'de ürettiği ilk oyuncak arabanın yanı sıra 1903'te Almanya'da üretilen ilk oyuncak ayı gibi birçok farklı ve kıymetli eser sergileniyor.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ

Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Büyük çoğunluğu 1900-1920 yılları arasında yapılmış dünya genelinden geleneksel, yabancı, antik ve yerli kategorilerde bine yakın oyuncağın yer aldığı Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük oyuncak müzesi olan Canik Oyuncak Müzesi, ziyaretçilerine oyuncakların hikayelerini karekod uygulamasıyla akıllı telefonlarından dinleme imkanı sunmaktadır" ifadeleri kullanılarak, vatandaşların mutlaka görmesi gereken yerler arasında olduğu belirtildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.