Samsun'da Taflan Minibüsçüler Derneği Başkanı Kemal Özsoy, İncesu-Çakırlar- Çatalcam Minibüşçüler Derneği Başkanı Bayram Karabel, Taflan Minibüsçüler Derneği Kurucu Başkanı Zeki Hakyemez ve şoför esnafı, akaryakıt fiyatlarındaki artışın mağdur ettiğini belirterek, zam talep ettiklerini dile getirdi.

KEMAL ÖZSOY.png

İŞİ BIRAKANLAR OLDU

Zamların bel büktüğünü ve zararına çalıştıklarını, bu yüzden kontak açamadıklarını dile getiren Taflan Minibüsçüler Derneği Başkanı Kemal Özsoy, "Son iki yıldır sürekli zarar ediyoruz. İşi bırakan bile oldu. Akaryakıt fiyatları aldı başını gitti. 24 aracımız var. Gün geliyor ki sadece 4 araçla çalışıyoruz. Zarar ediyoruz. Parça fiyatları da sürekli artıyor. Zam kararını bekliyoruz. Bu süreçte bize destek olan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın'a teşekkür ederiz" dedi.

bayram karabel.JPG

5 KİŞİDEN BİR LİTRE ALAMIYORUZ

Kazanamadıklarını ve yolcu mağdur olmasın diye mücadele verdiklerini dile getiren İncesu-Çakırlar- Çatalcam Minibüşçüler Derneği Başkanı Bayram Karabel, "35 aracımız var ama şu an aktif şekilde çalışan 15 araç var. Bir kişi için 5,50 TL alıyoruz ama karşılamıyor. En az 8 lira olması lazım ki geçinebilelim. Eskiden iki kişiden 1 litre mazot parasını çıkarabiliyorduk. Şimdi 5 kişiden 1 litre mazot alamıyoruz. Büyükşehir'e zam talebini ilettik. Her şeye zam geldi. Ne yapacağımızı bilemiyoruz" diye konuştu.

ZEKİ HAKYEMEZ.png

200-300 LİRA ZARAR VAR

Taflan Minibüsçüler Derneği Kurucu Başkanı Zeki Hakyemez ise sorunların çözümünü beklediklerini belirterek, "Akaryakıt fiyatları bizi çok etkiledi. Belimiz büküldü. 5 lira 50 kuruşa çalışıyoruz. Masrafları karşılamıyor. Her gün en az 200-300 lira zarar var. Eskiden bu tür problemler yoktu. Bugüne bakıldığında çözüm şart" ifadelerini kullandı.

OSMAN BALABAN.png

'ZARARI CEBİMDEN KARŞILIYORUM'

"Zararımızı cebimizden karşılıyoruz" diyen esnaf Osman Balaban, "Her gün Samsun'a gidiş geliş yaklaşık 160 TL yakıyor. Kapasitemiz 14. Zararımızı cebimizden karşılıyoruz. Vatandaş mağdur olmasın diye çalışıyoruz. Zam şart. Merkez ilçedekiler 5 liraya taşıyor biz 5 lira 50 kuruşa. Farkı siz düşünün" ifadelerini kullandı.

NECMİ KÖSE.png

'KAZANDIĞIMI MAZOTA VERİYORUM'

Esnaf Necmi Köse de zor durumda olduklarının altını çizerek şunları söyledi: "Süreç zor geçiyor. Arabaları kapıya çekmelik olduk. Bugün 500 lira kazanıyorsak, 450 lirasını akaryakıta veriyoruz. Kazandığımı mazota veriyorum. Kimse çalışmak istemiyor. 65 kilometre de 160 lira mazot yakıyor araç. Mağduruz. Yolcu da mağdur olmasın ama bu şartlarda bizde zorlanıyoruz."

Dilber BAHADIR, Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

dolmuş esnaf  (7).JPG

dolmuş esnaf  (6).JPG

dolmuş esnaf  (2).JPG

dolmuş esnaf  (1).JPG