Samsun, Gazze için yürüyecek! Samsun, Gazze için yürüyecek!

Samsun'da  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla, etkinlikler düzenlenerek, anma programları yapılacak. 

TÖRENLE BAŞLAYACAK

Samsun Valiliği'nden yapılan paylaşıma göre etkinlikler bugün saat 10.00'da Kıranköy Mezarlığı'nda çelenk koyma töreniyle başlayacak. Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehitlik Şeref Defteri Samsun Valisi Orhan Tavlı tarafından imzalanacak. Ardından Kur'an-ı Kerim okunacak ve şehit mezarları ziyaret edilecek.  Saat 10.40'ta ise Asri Mezarlık'ta şehitlik ziyareti gerçekleştirilmesinin ardından saat 11.30'da Atatürk Kültür Merkezi'nde anma programı düzenlenecek.

Öte yandan Samsun'da konuşlu bulunan Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'na ait Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi (TCSG DOST Komutanlığı) 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Samsun Limanı Samport Rıhtımı'nda 10.00-17.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Çok Amaçlı Salon Şehit Erol Olçok Katında gerçekleştirilecek şehit ve gazi aileleri ile iftar programında bir araya gelecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.