Sağlık-Sen Şubesi'nin 6. Olağan Genel Kurulu'nda sendikacılık vurgusu yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Semih Durmuş, "Sendikal mücadele edilecekse yeni adlar değil, Sağlık-Sen altında mücadele etmek gerekiyor" dedi. 

BİÇER YENİDEN BAŞKAN

Canik Kültür Merkezi'nde yapılan Sağlık-Sen Şubesi'nin 6. Olağan Genel Kurulu'nda  mevcut başkan İlyas Biçer, delegelerin desteğini alarak, yeniden başkan seçildi. Başarılı bir genel kurul geçirdiklerini dile getiren Biçer, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.  İlk günkü gibi  çalışmaya devam edeceklerini ve Samsun'un son yılda büyüyen şubeler arasına girdiğinin altını çizen Biçer, sağlık çalışanlarının yanlarında olduğunu belirterek, birlikteliğin önemine dikkat çekti. 

MESELEYE SOSYAL MEDYADAN BAKIN 

Kurulda sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunları çözmek için mücadele ettiklerine değinen Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Önümüzdeki süreç önemli bir dönem. Dolayısıyla birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönem. Üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz. Sendikacılık yapıyoruz. Biz çalışanların tarafıyız.1 milyon 100 bine yakın üyesi olan büyük bir teşkilatın sosyal medyada algı yönetimi noktasında kendini hissettirmesi gerekiyor.  Her birimize sorumluluk düşüyor. Yoğun çalışıyoruz. Boş beleş insanlar, sabahtan akşama kadar dedikodu yapmaktan başka işi olmayan insanlar, sosyal medyada algı üreterek bizim emeğimizi alın terimizi çalarak, mücadelemizi değersizleştirebiliyorlar. Emeğimizin ve alın terimizin değersizleştirilmemesi için sosyal medyada etkinin artırması gerekiyor. Her bir arkadaşıma meseleye sosyal medyadan bakmaları gerekiyor. Gelecek yıllar sosyal medya yılları olacak" dedi.

ÖĞRETMENLERİN AYRI GÜNÜ YOK

" Sadece sağlık hizmeti olup da 51 sendikanın olmuş olması çok fazla sendikal kuruluş olması bir anlam ve değer katmıyor" diyen Durmuş şunları söyledi: " Sağlık-Sen çatısı herkese açık olan bir çatıdır. Bizde başka sendikalar gibi antidemokratik uygulamalar, baskıyla, yıldırmayla ve tehditle kimsenin önünde geçiyor değiliz. Sendikal mücadele edilecekse yeni adlar değil, Sağlık-Sen altında mücadele etmek gerekiyor. Aksi takdirde sorunların çözümünde etkinlik azalmış oluyor.  Bizim sağlık hizmetleri alanında unvanlar arasında da sıkıntımız. Bizim bir günümüz yok. Hemşirelerin, ebelerin, sağlık memurlarının, paramediklerin, tıp teknisyenlerinin, ayrı 30-40 unvanın ayrı bir günü var.  Siz aynı şeyi öğretmenlerde görebiliyor musunuz. Siz duyuyor musunuz  Matematik öğretmenleri günü veya  fizik öğretmenleri günü diye bir şey ? Yada bizde ki gibi bir karmaşayı ve keşmekeşi. Biz de de aynı birliği ve beraberliği sağlamaya ihtiyacımız var. Çok fazla bölünmüşlük ve ayrılmıştık bizi daha güçlü kılmıyor. "Genel kurula, STK temsilcileri, çok sayıda üye ve davetliler katıldı. 

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.