Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başına uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor için bir araya gelen hekimler, saldırıyı kınadı.

"ÇALIŞIRKEN ÖLMEK İSTEMİYORUZ"

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ve Gazi Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen doktorlar Konya'da meslektaşlarının silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine, 'Sağlıkta şiddete son', 'İsyandayız, g(ö)revdeyiz', 'Çalışırken ölmek istemiyoruz' dövizleri taşıyıp, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepkilerini dile getirdi. 

TEDİRGİN VE MUTSUSUZ

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, saldırıyı kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Türk Tabipleri Birliği tüm Türkiye’de dikkat çekmek için sıkıntıyı tekrar vurgulamak için bir iş bırakma eylemi kararı aldı. Samsun'da bunu uyguluyor. Bütün doktor ve sağlık çalışanlarımız tedirgin, huzursuz hatta mutsuz. Bir doktorun böyle bir düşünceyle hizmet verebilmesi mümkün değildir. Bunu sadece bizim düşünmemiz de çözmez. Bunu idareciler de ülkeyi yönetenler de düşünecek. daha da önemlisi halkımız da düşünecek" dedi. 

"DOKTORA KOLAY ULAŞILABİLİYOR"

Nöroloji Uzmanı Abdurrahman Akbaş,  zor bir eğitim ve sınav sürecinden sonra doktor olunduğunu belirterek, " Ülkemizde doktorlar öldürülüyor. Bu ülkede doktorun yanına ulaşılabildiği kadar hiç  kimsenin yanına ulaşılmıyor. Ne AVM'ye girebiliyorsun ne de havaalanına girebiliyorsun. Bu ülkenin en nitelikli insanlarıyız. İnsanların hepsi değerledir niteliksiz demiyorum. En zor sınavları kazanan , eğitimleri en uzun ve pahalı olan ve yatırım yapılan değerlerini bu kadar ucuza harcamak, dünyanın hiçbir yerinde görülmüş şey değil. Sağlıkta şiddeti caydırma yasası 20 yıldır çıkacak. Sözde çıkardılar ama hiçbir etkinliği yok. Bu ülkede herkesin gücü bir tek sağlıkçıya mı yetiyor ? Anlayabilmiş değilim" diye konuştu.

"HEKİMLERİN YANINDAYIZ"

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, sağlıkta şiddete karşı etkin ve caydırıcı bir yasanın çıkması gerektiğini belirterek, "Sağlıkta şiddet artık haddini aştı. Sözlerin bittiği yerdeyiz. Canımız yanıyor. Sağlıkta şiddete karşı etkin bir caydırıcı bir yasayı hala çıkartamadılar. Maalesef gencecik veya büyük emeklerle getirilmiş  ülkenin değerleri katlediliyor. Şiddetle kınıyoruz. İYİ Parti olarak,  hekim arkadaşlarımızla beraber basın açıklamasına destek verdik.. Biz hekimlerimizin yanındayız. Haklı davalarında  yanlarında olmaya da devam edeceğiz" dedi. 

Doktorlar basın açıklamasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü önüne yürüdü. Doktorların iş bırakma eylemine ise bazı vatandaşlar da tepki gösterdi. 

Buğrahan MAYUK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.