• Samsun’da Ramazan pidesine talep beklentinin altında kaldı.
  • Fırıncı Serkan Yavan satışların düşük seyrettiğini açıkladı.
  • En çok yumurtalı ve susamlı pide tercih ediliyor.
  • Vatandaşa etkisi: Artan maliyetler fiyatlara yansıyor.
  • Yoğunluk sadece iftar öncesi kısa süreli yaşanıyor.
  • Detaylar Samsun Gazetesi’nde.

Samsun’da fırıncılık yapan Serkan Yavan, Ramazan ayında artması beklenen pide talebinin bu yıl beklentilerin altında kaldığını söyledi. Yavan, pidenin lezzetinde en önemli unsurun malzeme değil, ustalık olduğunu vurguladı.

Samsun'da Ramazan pidesi beklentiyi karşılamadı!

“ASIL PÜF NOKTASI BİLGİ VE TECRÜBE”

Pidenin sadece hamurun yumuşaklığı ya da kullanılan malzemeyle sınırlı olmadığını belirten Yavan, “Maya, tuz ve ustanın sahip olduğu bilgi bu işin temelidir. Bu sadece pide için değil, tüm unlu mamuller için geçerlidir. Asıl püf noktası; bilgi, tecrübe ve ustalıktır” dedi.

Samsun'da Ramazan pidesi beklentiyi karşılamadı!

EN ÇOK YUMURTALI VE SUSAMLI TERCİH EDİLİYOR

Ramazan pidesinde en çok yumurtalı ve susamlı çeşitlerin tercih edildiğini dile getiren Yavan, farklı ürünlere talebin ise sınırlı kaldığını ifade etti. Ancak satışların beklenen seviyeye ulaşmadığını belirtti.

Samsun'da Ramazan pidesi beklentiyi karşılamadı!

“BEKLENTİMİZİN ALTINDA KALDI”

Artan maliyetlerin hem üreticiyi hem de vatandaşı etkilediğini söyleyen Yavan, “Dükkan giderleri, personel masrafları ve diğer giderler maliyetleri artırıyor. Elbette kazanıyoruz ama beklentimiz daha yüksekti. Talep var ancak istediğimiz seviyede değil” diye konuştu.

Normal ekmek satışlarıyla pide satışlarının neredeyse aynı oranda seyrettiğini belirten Yavan, “Eğer 100 ekmek satıyorsak, pide oranı yüzde 25 civarında kalıyor. Oysa biz yüzde 50-60 bekliyorduk” dedi.

Samsun'da Ramazan pidesi beklentiyi karşılamadı!

YOĞUNLUK KISA SÜRELİ

Pide satışlarında yoğunluğun genellikle saat 17.00 ile 18.00 arasında yaşandığını ifade eden Yavan, günün geri kalanında belirgin bir hareketlilik olmadığını söyledi. Pidenin erken çıkarılması durumunda soğuyarak lezzet kaybı yaşandığını da sözlerine ekledi.

Samsun'da deprem provası! AFAD'dan kritik eğitim
Samsun'da deprem provası! AFAD'dan kritik eğitim
İçeriği Görüntüle

Samsun'da Ramazan pidesi beklentiyi karşılamadı!

DESTEK BEKLENTİSİ

Fiyatların vatandaş için yüksek görünebileceğini ancak giderlerin de benzer seviyede arttığını belirten Yavan, devlet desteği talebinde bulundu. “Maliyetler düşerse biz de ürünü halka daha uygun fiyata sunmak isteriz” diyen Yavan, esnafın desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Samsun Yabancılar Çarşısı taşınıyor mu? Esnaftan talep var

Samsun'da iki adrese şok baskın! Anne-oğul gözaltında

DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Muhabir: BUSE ALKAN