Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, peş peşe gelen zamları "Baş döndürücü" sözleri ile değerlendirerek, araç sahiplerinin artık depolarını dolduramadıklarını söyledi.

'İNSANLAR HAREKET EDEMİYOR'

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının artması ve dolar kurunun 16 liranın üzerine çıkmasıyla akaryakıta bir zam daha geldi. Önceki gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatı 1 lira 45 kuruş, motorinin litre fiyatı ise 1 lira 38 kuruş arttı. Zammın ardından benzin 24 lirayı, motorin ise 23 lirayı aştı. Akaryakıt ve motorine gelen zamlarla ilgili Samsun Medya Grubu'na açıklama yapan Zafer Güler, "400-500 TL'ye dolan depolar, şu an bin 600 liraya doluyor. Zamlardan dolayı insanlar araçları ile artık dışarı çıkmıyor. Otomobiller yerinden hareket edemez hale geldi. 6 gün çalışan insan, 1 gün kendisi ve ailesi için bir yere gitmek ister, bunu da yapamaz hale geldi. Üzgünüz. Zamlardan memnun değiliz." dedi.

İSTİKRARSIZ BİR SÜREÇ

Zamların baş döndürücü olduğunu vurgulayan Güler, Samsun'da sermaye yetersizliğinden dolayı bazı istasyonların kapatma eşiğine geldiklerini belirtti. Ekonominin iyi olmadığını ve akaryakıt bayilerinin istikrarsız bir sürece girdiklerini kaydeden Güler, açıklamasında şöyle konuştu:

"İstasyon sahipleri kapatma eşiğine geldi. Zamlar baş döndürüyor. Brent petrol yüksek ama bu bize çok yansıyor, Avrupa'ya yansımıyor. Tablonun iyi olduğunu söylemek hayalcilik olur. Bayiler olarak çok zor durumdayız. Hiç bir dönem böylesi istikrarsız bir sürecimiz olmamıştı. Önümüzü hiç göremiyoruz. Bunun ne zaman sona ereceği belli değil. Bu kadar istikrarsız bir dönem yaşamadık."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.