Samsun'da Polis Teşkilatı'nın 177. Yılı nedeniyle Onur Anıtı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, "Milli birlik ve beraberliğimizin bekası adına her türlü suça, suçluya ve terör örgütlerine karşı amansız mücadelemiz, hız kesmeden azim ve kararlılıkla devam edecektir" dedi

IMG_7644.JPG

Türk Polis Teşkilatı'nın 177'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Samsun’da tören düzenlendi. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen tören, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu, EMŞAV ve Polis Emeklileri Derneği'nin çelenklerinin sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törenin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

IMG_7638.JPG


Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 177'inci yılını kutlayarak sözlerine başlayan İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, "Bugün Türk Polis Teşkilatının 177. kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Devleti, milleti ve şanlı bayrağı uğruna mücadele ederken gerektiğinde canını feda ederek, nice kahramanlık destanını gönüllere nakşeden Türk polis teşkilatı olarak, vatandaşlarımızın can ve mal güveliğini sağlarken, çağın getirdiği yenilikler başta olmak üzere, her türlü bilgi ve teknolojiden yararlanarak profesyonel bir güvenlik hizmeti sunmak temel hedefimizdir" dedi.

IMG_7656.JPG

Suçlulara yönelik çalışmalarda mücadelenin devam edeceğini söyleyen Urhal, "Şanlı tarihi ve destansı mazisiyle, milletimize büyük bir sevgi ve sadakatle hizmet eden teşkilatımız, temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğünü ilke edinmiştir. Ayrıca köklü tarihimizin ve asırlardır bozulmadan nesillere aktardığımız kutsal değerlerimizin ve zenginliğimizin bilincindeyiz. Milli birlik ve beraberliğimizin bekası adına her türlü suça, suçluya ve terör örgütlerine karşı amansız mücadelemiz, hız kesmeden azim ve kararlılıkla devam edecektir. Türk polis teşkilatının 177. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, üstlendiği görevi ve kutsal saydığı vatanı uğruna canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize ve emekli teşkilat mensuplarımıza şükranlarımızı sunuyor, Cumhuriyetimizin, Milli bütünlüğümüzün, Atatürk ilke ve inkılapları ile temel hak ve özgürlüklerin onurlu ve sadık koruyucuları olarak manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu.

IMG_7685.JPG

Tören, protokol konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. Törene ayrıca CHP Samsun Neslihan Hancıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Bahadır, her türbeden polis mensubu, polis okulu öğrencileri, askeri erkan ve davetliler katıldı

Hakan AKGÜN - Mustafa İNAN

SAMSUN HABERLERİ İÇİN GÖZ ATIN

IMG_7651.JPG 

IMG_7654.JPG 

IMG_7572.JPG 

 

 IMG_7576.JPG 

 

  IMG_7610.JPG 

IMG_7612.JPG 

IMG_7608.JPG 

IMG_7646.JPG