Hürriyetçi Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanlığı üyeleri, Atakum ilçesi Milli Eğitim Vakfı İlkokulu'nda görevli öğretmenin okul bahçesinde bir öğrenci velisinin tehdit edildiğini, sözlü ve fiziki şiddetine maruz kaldığını öne sürerek, yetkililere çağrıda bulundu.

SAMSUN'DA EYLEM

Sendika üyeleri Milli Eğitim Vakfı İlkokulu önünde toplanarak eylem yaptı. Öğrencisini sırtındaki çantayla koşmaması için uyardığı için veli tarafından tehdit edilerek, sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldığı öne sürülen öğretmen Lale Günday'ın yanında olduklarını belirten Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı İlker İlkin, "Yaklaşık bir ay önce 2. sınıfları okutan öğretmenimiz öğrencisini sırtında çantayla koridorda koşmaması diğer öğrencilere çarpabileceği yönünde defalarca uyarmasına rağmen öğrencinin davranışına devam etmesi üzerine sırtından çantasını almış ve sıraya koymuştur. Ertesi gün öğrencinin annesi tarafından 'sen çocuğumun çantasını nasıl fırlatırsın' diyerek sözlü saldırıya uğramış ve fiziki şiddet uygulanmaya çalışılmıştır. Bir gün sonra öğrencinin babası tarafından öğretmenler odasında sözlü ve fiziki saldırı girişimine uğramış, ölümle tehdit edilmiş, hakaret ve küfürlere maruz kalmıştır. Velinin dilekçesine istinaden öğretmenimizin savunması istenmiş burada maruz kaldığı tehdidi anlatınca okul müdür yardımcısı tarafından olayı büyütmekle suçlamış ve hiçbir işlem yapılmamıştır" dedi.  

ÖNLEM ALINMADIĞI İDDİASI

Tehditlerin ve saldırı girişimlerinin devam ettiğini ve okul yönetimi tarafından önlem alınmadığını iddia eden İlkin sözlerini şöyle sürdürdü, "Son olarak 3 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen saldırı girişimi okul kameraları tarafından kayıt altına alınmıştır. Şahısla ilgili olarak güvelik güçlerine ifade verilmiş ve sendika avukatımız tarafından Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. MEB bu ve benzeri şiddet olaylarına daha ne kadar sessiz kalacaktır? Öğretmenimize yapılan bu şiddet girişimini kınıyor, bu şahıs ile ilgili yargılanma sürecinin bir an önce başlamasını diliyor, okul idaresi ile ilgili de ayrıca soruşturma başlatılmasını talep ettiğimizi ve takipçisi olacağımızı ayrıca belirtmek istiyorum" diye konuştu.

NEJLA KAYA 

Samsun Şehir Hastanesi ne zaman hizmete girecek? İşte sağlık yatırımlarındaki son durum Samsun Şehir Hastanesi ne zaman hizmete girecek? İşte sağlık yatırımlarındaki son durum

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.