AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Yaptığımız yeni yasal düzenlemeler ve kazandığımız hız ile dönüşümün seferberlik halinde devam etmesini hedefliyoruz. Tüm şehirlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız" dedi.

VİZYON ŞEHİRLERE TAŞINACAK

Karaaslan, AK Parti Genel Merkezi'nde, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığınca "Dünya Şehircilik Günü" kapsamında düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Şehircilik Politikaları Çalıştayı"nın kapanışı dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Karaaslan, AK Parti'nin ulusal ölçekteki politikalarını ve vizyonunu şehirlere taşımanın gayreti içinde olduklarını kaydetti.


Kentsel dönüşüme dikkat çeken Karaaslan sözlerini şöyle sürdürdü: "Deprem bölgesinde ilk bir sene içerisinde 319 bin olmak üzere toplam 680 bin konut ve 170 bin ticari alandan oluşan 850 bin bağımsız bölümün inşasını tamamlamayı ve bu şehirlerimizi yalnızca binalarıyla değil, ticari, ekonomik ve sosyal hayatıyla da yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. Ülkemiz genelinde 2012'de 'bedeli ne olursa olsun' diyerek Cumhurbaşkanı'mızın başlattığı kentsel dönüşüm hamlesiyle, böylesi hayati bir konuyu bile siyasi bir malzemeye dönüştürmeye çalışan muhalefet partilerinin tüm engellemelerine rağmen ülkemizin dört bir yanında 3,3 milyon konutun dönüşümü sağlanmış, böylece 20 milyona yakın insanımız güvenli yuvalara kavuşmuştur. Türkiye genelinde bu dönüşümün, yaptığımız yeni yasal düzenlemeler ve kazandığımız hız ile seferberlik halinde devam etmesini hedefliyoruz. Tüm şehirlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız."

NEJLA KAYA 

Samsun 19 Mayıs konserleri nerede, saat, hangi sanatçılar geliyor? Samsun 19 Mayıs konserleri nerede, saat, hangi sanatçılar geliyor?

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.