Samsun'da Öğrenciler 3,5 Ton Atığı Ekonomiye Kazandırdı Samsun’da Sıfır Atık Projesi kapsamında 100 okul arasından pilot okul seçilen Kalkancı İlkokulu’nda 455 öğrenci 3,5 ton atığı ekonomiye kazandırdı

İlkadım Belediyesi Sıfır Atık Projesi kapsamında okullarda yaptığı bilgilendirme toplantıları meyvelerini vermeye başladı. 100 okuldan pilot okul olarak seçilen Kalkancı İlkokulu’nda 13 sınıf 455 öğrenci 3 buçuk ton atık topladı.

'BİR AYDAN 10 BİN TL KAZANIM SAĞLADIK'

Okulda yürütülen proje hakkında bilgi veren Kalkancı İlkokulu Müdürü Sezai Tiryaki, “Sıfır Atık bilgilendirme toplantısı sonrası okulumuzda 2b sınıf öğretmeni ve okul aile birliği sınıf annesi ile çalışmalara başladık. Öğrencilerimize verdiğimiz renkli poşetleri evlerindeki atıkları ayrıştırıp okulumuza getiriyorlar. Yaklaşık bir ay gibi kısa sürede öğrencilerimizle birlikte 3,5 ton atık topladık. Bu atıkları lisanlı firmalara vererek 10 bin TL’lik kazanım elde ettik” dedi.

'HEDEF 26 TON ATIK'

450 öğrenciyle 450 ağaç kurtarma hedefi ile çıktıkları bu yolda 26 ton attık toplamak için özveri ile çalıştıklarını ifade eden Kalkancı İlkokulu 2-B sınıf annesi, “Sıfır Atık” sorumlusu Cennet Kaya Uslu, “Çocuklarımızdan cam, plastik, metal, kağıt gibi geri dönüşebilen materyalleri toplamalarını istedik. Hedefimiz olan 26 ton atığa 2 aylık bir sürede ulaşabileceğimizi fark ettik” diye konuştu. 'YERİNDE AYRIŞTIRMAYA TEŞVİK EDİYORUZ'

Çevreye duyarlılık adına bu projeyi sahiplendiklerini belirten sınıf öğretmeni Adem Ekim, ”Çocuklarımıza çevreye duyarlılığı derslerimizde anlatıyoruz. Biz de bu anlattıklarımızı eyleme dönüştürdük. Bu kapsamda okullumuzdaki öğrenciler en başta da ülkemiz için önemli bir değer olan atıkları çöpe atmak yerine yerinde ayrıştırıyorlar. Havayı, suyu, toprağı koruyorlar. En büyük kazancımız bu bilinçle yetişen nesiller ile sıfır atığı toplumun tamamına yaymayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

z