Büro Emekçileri Sendikası (BES) Samsun Şubesi, atamalarda mülakatın kaldırılması ve liyakatin esas olarak belirlenmesi talebiyle eylem yaptı.

YASAL DÜZENLEME YAPILMADI 

Samsun Adliyesi önünde yapılan eylemde Şube Başkanı Bahtiyar Akıncı tarafından okunan basın açıklamasında kamuda mülakat uygulamasının yarattığı ayrımcılık ve tahribatın 2023 Mayıs seçimlerine de yansıdığı öne sürüldü. Akıncı, "Konuyla ilgili sendikamızın eylem etkinlikleri ile de gerek muhalefet partileri gerekse iktidar partisi mülakatın kaldırılacağını sözünü vermek zorunda kalmıştır. Ancak iktidar partisi vaat ettiği halde mülakatın kaldırılması konusunda herhangi bir yasal düzenleme yapılmamış; tam aksine bu düzenlemeler yapılmadan 2023 ve 2024 yıllarında hemen her bakanlıkta görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları ile mülakat sopası kullanılmaya devam edilmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun için düğmeye bastı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun için düğmeye bastı!

AÇIK VE EŞİT OLMALIDIR

Mülakat uygulamasına başından beri karşı durduklarını kaydeden Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kamuda ilk işe girişler dahil, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında mülakatın kaldırılması için idari yargıda davalar açtık, siyasi partilerle görüşmeler gerçekleştirerek yasal düzenlemeler için önerilerde bulunduk, diğer taraftan işyerlerimizin önünde ve alanlarda basın açıklamaları yaparak teşhir ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Kamusal hizmet ve unvanlar toplumun ortak Anayasal hakkıdır. Bu sınav ve mülakatların toplumun bütün kesimlerine açık ve eşit olması gerekmektedir. Hak edenin kamusal hizmette görev aldığı, liyakat esasına göre kariyer yaparak yükselmenin temel olarak benimsendiği, dolayısıyla bakan, bakan yardımcıları ve yüksek bürokratların aracılık etmediği, edemediği adil bir sınav hakkı için mücadele etmeye devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.