AFAD-DSİ iş birliğinde sel ve taşkın riskinin en aza indirebilmek amacıyla yapılacak çalışmaların hızlandırılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende, Samsun'a 9 iş makinesinin teslimi gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketlerinin yaşandığı Samsun'un da aralarında bulunduğu 13 ilde riskinin en aza indirileceğini söyledi.

KRİTİK BİR ADIM 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD-DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'nde Samsun'un da aralarında bulunduğu 13 ilde sel, taşkın ve heyelan afetlerinin önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi. AFAD Başkanlığı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü iş birliğiyle sel ve taşkın risklerini azaltma yolunda kritik bir adım daha atıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokolü ile önceki senelerde yaşadığımız sel, taşkın ve heyelan afetlerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz" dedi.

Devletin ilgili kurumlarının lojistik ve teknik kapasitesinin güçlendirildiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AFAD envanterinde bulunan 111 iş makinesinin Devlet Su İşlerinin kullanımına verilmesini kapsayan protokolle, her iki kurumumuzun etkinliğini artıracağız. Bugün ilk etapta 31 iş makinesinin devir teslimini gerçekleştirdik. Bu iş makinelerinin de hizmete girmesiyle birlikte Devlet Su İşlerindeki ekskavatör sayısını 816’ya yükseltiyoruz. Yerli ve millî üretim olan ekskavatörlerimiz, özellikle sel ve heyelan riski yüksek bölgelerimizde görev yapacak" diye konuştu.

TEDBİRLER HAYATA GEÇİRİLECEK

Karadeniz Bölgesi'nde Samsun'un da aralarında bulundu 13 ilde risk azaltma faaliyetlerine süratle başlanacağının altını çizen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Derelerimizdeki temizlik ve ıslah çalışmalarına hız vermek suretiyle yoğun yağış dönemi başlamadan gerekli tedbirleri hayata geçireceğiz. Bizim inancımızda tedbir, tevekküle mâni değildir. Tedbirsiz tevekkül samimiyetin değil cehaletin alametidir. Bugünkü imza töreniyle özellikle yağış mevsimi kapımızı çalmadan riski en yüksek yerlerden başlayarak devlet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Protokol sayesinde kullanıma sunulan yeni iş makinelerimizin de yardımıyla 2024 yılını daha sorunsuz, sıkıntısız, can ve mal kaybı yaşamadan atlatacağımıza inanıyorum. AFAD ve Devlet Su İşlerine çalışmalarında şimdiden kolaylıklar diliyorum."

Türk Yıldızları, Samsun'da nefes kesti! Türk Yıldızları, Samsun'da nefes kesti!

VALİ TAVLI DA TÖRENE KATILDI 

Sel ve su baskınlarının önüne geçilmesi amacıyla devam eden çalışmaların hızlandırılması amacıyla Samsun'a 9 ekskavatör tahsis edilerek makine parkurunun güçlendirildiği belirtildi. Ankara'da gerçekleştirilen törene Samsun Valisi Orhan Tavlı da katıldı. 

Bilindiği gibi, 2012 yılında  Mert Irmağı'nın taşması sonucu meydana gelen sel felaketinde, 6'sı çocuk 9 kişi hayatını kaybetmişti. 

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.