Samsun'da CHP İl Başkanı Fatih Türkel ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervi ile ilgili verdiği müjdeyle ilgili olarak eleştirilerde bulunarak, açıklamanın seçim yatırımı olduğunu iddia etti. 

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizle yeni bir müjdeyi daha paylaşmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Fatih Sondaj Gemimiz, Çaycuma-1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervini keşfetti" açıklamalarında bulundu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP'li Türkel, "Duvara dayanmış olan AK Parti'nin seçim vaatleri bunlar. Ben yanılmak istiyorum bir kere de yanıltsınlar" derken, İYİ Partili Aksoy ise, "Doğalgazda yüzde 84 hizmet bedeli zammını unutturmak için gaz bulduk diyorlar. Seçime yönelik bir algı operasyonudur bu" ifadelerini kullandı.

"BİR KERE DE YANILTSINLAR"

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervi ile ilgili Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanının 'Açın kombileri' diyeli bir yıl geçti. Sürekli doğalgazı buluyorlar. Kombilerimize gelmesini bekliyoruz. Kışın soğukları başlamadan versinler de millet rahat etsin. Bir yıldır bekliyoruz ancak gazın yerine şişkin faturalar geliyor. Haziranda milletin önüne gelecek sandık ile ilgili verilen vaatler bunlar. Duvara dayanmış olan AK Parti'nin seçim vaatleri bunlar. Ben yanılmak istiyorum bir kerede yanıltsınlar dört gözle bekliyorum." dedi.

"FATURALAR HAYLİ YÜKLÜ"

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy da konuyla ilgili şunları dile getirdi: "Doğalgazda yüzde 84 hizmet bedeli zammını unutturmak için gaz bulduk diyorlar. Seçime yönelik bir algı operasyonudur bu. Boş vaadlere milletimiz artık inanmıyor. Şu an evlere gelen doğalğaz faturaları da hayli yüklü. Millet evinde batteniye ile oturuyor. Şu ana kadar defalarca bulunduğu açıklanan doğalgaz ile ısınan ve yemek pişiren kimse yok."

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.