Samsun'da 6'lı masanın ortağı olan CHP İl Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ve Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül isminin aday olarak gündeme getirilmesi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

CHP ve İYİ PARTİ SICAK BAKMADI

CHP İl Başkanı Türkel Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, "Millet İttifakı aynı yemeği tekrar ısıtmaz" derken, İYİ Parti İl Başkanı Aksoy ise Gül'ün adaylığına sıcak bakmadığını belirtti. Saadet Partisi İl Başkanı Şen'de "Genel Başkanımız, Abdullah Gül konusu açıldığında olabileceğini ve masaya gelirse bu konuyu düşüneceklerini ifade etmişti. Üzerinde çok fazla durulması gereken bir konu değil" dedi.

'AYNI YEMEĞİ ISITMAZLAR'

6'lı masanın genel başkanlarının tekrar ve tekerrüre düşmeyeceğini düşündüğünü söyleyen CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "6'lı masanın genel başkanları kitlesi ve dirayeti olan, halkın beklentilerini okuma kabiliyetine sahiptir. Bu nedenle Abdullah Gül konusunda aynı yemeği tekrar ısıtmazlar. Milletin adayını, Millet İttifakı'nın genel başkanları, milletin eğilimine göre belirleyecektir. Tekrar ve tekerrüre düşeceklerini düşünmüyorum. Herkesin içine sineceği bir adayı açıklayacaklarına inanıyorum. Bende tekrar ve tekerrürden yana değilim."

'SICAK BAKMIYORUM'

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak bakmadığını belirten İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, "Genel başkanımız bizlerin adına her türlü karar verme yetkisine sahiptir. Bu süreçte herkes kendine vazife biçebilir. Biz dün neredeysek bugün oradayız. Abdullah Gül ismine sıcak bakmıyorum. Benim gönlümden geçen Meral Akşener'dir. Ancak 6'lı masanın genel başkanları bu konuda en sağlıklı ve en doğru kararı vereceklerdir."

'VERİLMİŞ BİR KARAR YOK'

Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen 6'lı masanın açıklamalarını beklemenin daha doğru olacağını belirterek şunları söyledi: "Yapılmak istenen sosyal mühendisliktir. Genel Başkanımız, Abdullah Gül'ün isminin masaya geldiğinde bunu konuşabileceklerini söyledi. Ancak şu an Gül konusunda verilmiş bir karar yok. Üzerinde çok fazla durulması gereken bir konu değil. Ben isim üzerinde değil kriterler üzerinde konuşulmasından yanayım. Genel merkezin ve 6'lı masanın bu konuda ki tavrını ve açıklamalarını beklemek daha doğru olur."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.