Samsun'da, AK Parti, CHP ve İYİ Parti'de aday adaylığı için başvuranların yanı sıra milletvekilliği aday adaylığı için adı geçen isimler de ortaya çıkmaya başladı.

AK PARTİ'DEN İSMİ GEÇENLER

AK Parti'den resmi açıklamayı yapan ilk isim Mustafa Seven olurken; Cumhurbaşkanlığı Mevzuat İnceleme ve Yayın Daire Başkanı Bekir Keleş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Veziköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İl Başkanı Av. Ersan Aksu, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, ASİYAD Genel Başkanı Osman Yılmaz, eski İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, eski Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İl Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Maraş, eski il başkanları Muharrem Göksel, Ali Akyüz, Hakan Karaduman ve Osman Çetinkaya ile eski İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, eski Kavak İlçe Başkanı Salih Çelik, tarihçi-siyaset bilimci Adem Taflan'ın aday adaylığında adı geçiyor.

CHP'DEN MUHTEMEL BAŞVURU YAPACAKLAR

CHP'den ise henüz resmi başvurusunu yapan bir isim çıkmazken, muhtemel aday adayları arasında, Av. Gülay Deveci, Ekoloji Birliği ve Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi-SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, Samsunspor Kulübü Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Melis Kalkavan Erdoğan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, eski Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, eski Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hayati Tosun, makine mühendisi-iş insanı Barış Kaygusuz, Tüm Bel-Sen Samsun Şube Başkanı Suat Yıldız, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Murat Çan, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdullah Taşkın, Av. Nilsu İrem Koçyiğit Bahadır, eski Bafra İlçe Başkanı Şevki Yılmaz ve eski Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay'ın adı gündemde. 

Bu arada, İYİ Parti'den ise Samsun'da aday adaylığı başvurusunda bulunması beklenen isim Prof. Dr. Kurtman Ersanlı oldu. Önümüzdeki günlerde İYİ Parti'den farklı isimlerin de başvuru yapmaları bekleniyor. 

Eski Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan

İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser

Mustafa Seven

Av. Gülay Deveci

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt