CHP İl Başkanı Fatih Türkel, Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, DEVA Partisi İl Başkanı Kebire Birer Türk, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Yaman ve CHP'nin milletvekili adayları, birlik ve beraberlik mesajları vererek, halkın iktidarını ilmek ilmek ördüklerini söyledi. 

Bir otelde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen ve açıklamalarda bulunan il başkanları şöyle konuştu:

MİLLETİ ARTIK GERMEYİN

CHP Samsun İl Başkanı Fatih TÜRKEL: Milletin canı burnuna geldiği noktada, ülkede hukukun, adaletin, demokrasinin rafa kaldırıldığı noktada, ekonominin duvara dayandığı noktada; 6'lı masa diye adlettiğimiz 6 büyük lider bir araya geldi ve taşın altına elini soktu. Halil İbrahim sofrasının etrafında birleşe birleşe büyüyen Millet İttifakı'nın çok kıymetli siyasi partileri, örgütleri, teşkilatları gecesine gündüzüne katarak mücadele veriyor. Halkın iktidarını ilmek ilmek örüyor. AK Parti bu noktada iftaralar atmaya başladı. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da belediye başkanı ve şehir bürokrasinin provasyonları sonucunda canına kastedildi, taşlandı. Biz savaşa gitmiyoruz. Artık milleti germeyin. Biz el ele demokrosi şöleni yaşamak istiyoruz. Artık ayrıştırmayı bırakın. Bu ülkenin tansiyonunu artık yükseltmeyin.

ÇABA İÇİNDE OLMAK ZORUNDAYIZ

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih ŞEN: Yereldeki sorunların çözümü merkezi sisteme bağlı. Eğer merkezi iktidarı değiştirdiğimizde, anlayış kendiliğinden değişecektir. Bizler Samsun'u yaşanabilir hale getirmek için, merkezi yönetim de Türkiye'yi yaşanabilir bir ülke haline getirmek için bir gayret bir çaba içerisinde olmaktadır ve olmak zorundadır. Artık bazı şeyleri bir kenara itmek zorundayız. Biz bu mutabakat metnini imzaladık. Tek hedefimiz, bu mutabakat metninde yapılması istenenleri en iyi şekilde yapmak ve milletimize hizmet etmektir.

YENİDEN BAYRAM KUTLANACAK

DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer TÜRK: Bu seçim bir Türkiye seçimi, partiler üstü bir seçim. Bugün 6'lu masa olarak bunun en büyük ispatıyız.  Bu seçim demokrosi ile otokrasinin seçimi. Bu seçim ihale baronları ile evine ekmek götürme mücadelesi veren babalar arasında olacak. Bu seçim 'gelin hep birlikte önlemler alalım, porsiyonları küçültelim' diyenlerle, yarın çocuğumun beslenmesine ne koyacağım' diyen anneler arasında olacak. Bu seçim 3-4 ayrı kurumdan maaş alanlara asgari ücretle iş bulamayan gençler arasında olacak. Bu seçimde hep birlikte, birleşe birleşe kazanacağız. 15 Mayıs sabahı baharlar gelecek ve yeniden bayram kutlayacağız.

ADAYLAR SÖZ VERDİ 

İl başkanlarının konuşmalarının ardından CHP Milletvekili Adayları Dr. Murat Çan, Mehmet Karaman, Mustafa Yeşilyurt, Nazan Güneysu, Mehmet Özdağ, Suat Yıldız, Neşe Kangüleç, Nilsu İrem Koçyiğit Bahadır ve Özler Yılmaz, Samsun'un; 21 yıllık AK Parti iktidarında potansiyelinin ortaya çıkarılamadığını öne sürerek, iktidarları döneminde kentin hak ettiğini alacağının sözünü verdi.

YAREN YALNIZ - ÖZCAN TEZCAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.