Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayları ve Millet İttifakı’nın İl başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen ikinci basın toplantısına, 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 12 Mayıs Cuma günü Samsun’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştireceği miting damga vurdu. Basın toplantısının açılışında konuşan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne verdikleri dilekçeyi açıkladı. Türkel, “Cumhurbaşkanı Adayı Tayyip Erdoğan’a belediye tarafından sağlanan kolaylıkların bir kısmının da Cumhurbaşkanı Adayımız ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu için sağlanmasını istedik” dedi. Erdoğan’ın mitinginin olduğu gün okulların ve bazı devlet dairelerinin tatil edildiğini, böylece taşımalı eğitimde kullanılan servis araçlarının mitinge kalabalıkları taşımakta kullanıldığını anlatan Türkel şunları söyledi: 

"OKULLARI TATİL EDİN DEMİYORUZ"

“Belediye otobüsleri ve halk otobüslerinin yanı sıra tramvay da ücretsiz taşımacılık yaptı. Cuma günü yapılacak mitinge Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayımız Sayın Temel Karamollaoğlu ve Millet Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu da katılacak. Tek parti için sağladığınız kolaylıkların en azından bir kısmını üç parti için sağlayın. Devlet dairelerini kapatın, okulları tatil edin demiyoruz. Sadece Belediye otobüsleri, halk otobüsleri ve tramvayın saat 12.00 itibarıyla ücretsiz olmasını, Erdoğan’ın mitinginde olduğu gibi otoparklardan da ücret alınmamasını talep ediyoruz.”

"90 BİN KİŞİYİ NEREYE KOYDULAR"

Tayyip Erdoğan’ın mitingine 120 bin kişi katıldığı haberleri hatırlatılarak sorulan bir soruya da cevap veren Türkel, “Bu açıklamanın yapılmasında iki şık olabilir. Ya halkı kandırmak için bilinçli yalan söylüyorlar, ya matematik bilmiyorlar. Arkadaşlarımız miting alanının uydu görüntüsünü çıkardı. Kalabalıkların olduğu yerin uydu görüntülerinden metrekaresini ortaya koydular. Bu alan 8.200 metrekare. Bu hesap tüm dünyada her metrekareye üç kişi konularak yapılır. Bu hesaba göre miting alanında 24.600 kişi olur. Hadi insanları birbirine yapıştırıp 4 kişi hesaplayalım. Bu durumda 32.800 kişi olur. 120 bin kişi nerede 30 bin kişi nerede? Geri kalan 90 bin kişiyi nereye koydunuz?” dedi

HALK CEVABINI OYU İLE VERECEK

Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da gerçekleştirilen saldırıya da değinen Fatih Türkel, “AKP mezarlıktan geçerken korkudan ıslık çalanlar gibi davranıyor. Seçimi kaybedeceklerini biliyorlar. Halka korku salıp sandığa gitmesini engellemeye çalışıyorlar. Sokakları karıştırıp savaş havası yaratmaya ve en iyi bildikleri kutuplaştırma çalışması sürdürüyorlar. Korkmuyoruz. Onların istediğini yapıp sokaklara dökülmüyoruz. Pazar günü sakince sandığa gidip bu halk cevabını oyu ile verecek” açıklamasını yaptı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.