CHP İl Başkanı Fatih Türkel ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalmasının iktidarın güven kaybettiğinin işareti olduğunu öne sürerek, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlerde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını belirttiler.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Türkel, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimler için Millet İttifakı'nın tüm bileşenleriyle birlik ve beraberlik içinde Samsun'da çalışmalara başladıklarını belirtirken, Aksoy da Geçici sonuçlar şunu göstermiştir ki Erdoğan toplumdan beklediği güven oyunu alamamıştır. Bu seçimin kazananı Sayın Kılıçdaroğlu olacaktır" dedi.


 

MOTİVASYONUMUZ YÜKSEK

Kazanmak için mücadele edeceklerinin altını çizen CHP'li Türkel, "Milletimizin iradesi sandıkta tecelli etti. Sandıkta millet 'iki ittifakın da kendini biraz daha anlatması lazım' dedi.  Biz milletin iradesine sonuna kadar  saygılıyız. Milletimiz ne eylerse  güzel eyler. Tam bu noktada 28 Mayıs'ta gerçekleşecek 2. tur çalışmalarına, 2. tur seçimine de tam kadro Millet İttifakı'nın il başkanları da örgütleri de dahil olmak üzere çalışmalarımıza başladık. Milletimizin teveccühünü kazanmak ve 2. turda seçimi kazanmak için motivasyonumuz yüksek. Hep birlikte kazanmak için emek, mücadele vereceğiz. 2. Turda milletin Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır" diye konuştu. 


 

YARIŞ DEVAM EDİYOR

AK Parti'deki oy kaybının gerçeği gösterdiğini kaydeden Aksoy da şunları söyledi: "Sonuçlar ne olursu olsun herkesin saygı duyması gerekiyor.  Öncelikle bir demokratik biri mücadelenin sonunda Türkiye'nin kazanması için mücadele veriyoruz. Bu nedenle sonuç her ne olursa olsun Türkiye kazanacaktır. Biz elimizden gelen demokratik mücadelemizi kendi siyasi görüşlerimiz doğrultusunda göstermeye çalıştık. Elbette halkımızın buna olan inancı da sonuçlara yansıdı. Her ne olursa olsun kazanan ülkemiz ve vatandaşlarımız olacaktır. Yarış devam ediyor"

BORA KARA
 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.