Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, iki kez yürütmeyi durdurma kararı  verilen, Kurupelit Marina alanına yapılması planlanan otel ve cami projesi ile imar planı iptal edilen İlçe Transfer Merkezi'nin hukuka uygun olduğunu öne sürdü.

HASAN İPEK ÇAĞRIDA BULUNDU

Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Kurupelit Marina alanında yapımı planlanan otel ve cami projesi için verilen itiraz dilekçelerinin görüşüldüğü gündem maddedesinde söz alan CHP'li meclis üyesi Hasan İpek, "Burası Atakum'un sosyal olarak çok yoğun olduğu bir yer. Yat Limanı'nın olduğu yerde iftaiye ve yeşil alan vardı. 2 kez imar düzenlemesi yapıldı. Vatandaş ikisini de mahkemeye verdi. Belediye kaybetti, vatandaşlar kazandı. Yeniden imar düzenlemesi yapıldı. Burada turizm alanı adı altında otel ve cami yapılıyor. Cami alanının arkaya taşınmasını teklif etmiştik. Buradaki yeşil alan kalsın demiştik. 100'e yakın vatandaşımız itiraz etmiş. Hukukun ve vatandaşın istemediği bir konuyu tekrar tekrar meclise getirmeyelim. Bu inattan vazgeçelim" diyerek Mustafa Demir'e seslendi.

İTİRAZ POTANSİYELİ OLUŞTURULUYOR

Demir, İpek'in eleştirilerine, yargı kararlarına uyduklarını ve itiraz eden 100 kişinin matbu dilekçeleri çoğaltılmış olduğunu öne sürerek şu yanıtı verdi:
"Biz yargı kararlarına uyuyoruz. Yargı kararları, idari yargı bunun adı esasa giriyor. Senin itiraz dediğin 100 kişi matbu dilekçeleri çoğaltılarak bir kişidir. İtiraz potansiyeli oluşturmak için yapılmış bir şey. Otel, cami alanı oraya son derece nitelik katacak. Son derece ihtiyaç ve gerekli olan hizmetler. Siz neden bunun üzerinde siyaseten durma gayreti içindesiniz? Belediye hizmet alanı olarak bir tesis olsun istemiyoruz. Çok özel bir yerde, çok özel bir konaklama tesisi kazandıralım istiyoruz."

GEREKÇEYE GÖRE YENİ PLAN YAPARIZ

Anakent İş Merkezi'nin de yıkımının profesyonelce gerçekleştirildiğini de belirten Demir, yolcu aktarma merkezinin Samsun'un kullandığı, en çok memnuniyet duyduğu bir yatırım olduğunu da belirterek, "Biz o kararlara çok girmiyoruz. Ben bakanlık yapmış adamım. Biz hukukun bütün gereklerine, imar planlarına, kanuna uygun kararlarlar alıyoruz. Şu anda idari yargının bu planı esasa girerek iptal etmemesi gereken bir durum. Buna rağmen girerek edebilir, yargı kararlarına uyarız. Gerekçeye göre yeniden plan yaparız" dedi. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.