SAMSUN'DA KÖPEK SORUNU GÜNDEMDE

İlkadım ilçesinde Aşağıavdan, Çandır, Demirci ve Kadamut mahallelerine terk edilen başıboş köpekler bölgeyi adeta istila ederken, konu Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda da gündemine geldi. Konuyla ilgili yorum yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş "Biz de bu konudan muzdaribiz" dedi. 

"ORDU VE SİNOP'TAN GETİRİLİYOR"

Toplantıda konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş Aşağıavdan, Çandır, Demirci ve Kadamut mahallelerine bırakılan köpekler nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirtti. Belediye olarak bölgede yer alan terk edilmiş köpeklere mama desteği verdiklerini ifade eden Demirtaş, Ordu ve Sinop illerinden dahi bu bölgeye köpek bırakıldığını söyledi. 

"ÇÖZÜM BULMALIYIZ"

İlçelerde toplanan köpeklerin, Aşağıavdan, Çandır, Demirci ve Kadamut mahallelerini de içine alan bölgeye bırakıldığını kaydeden Necattin Demirtaş yaşanan soruna ilişkin, "Bu konudan ben çok muzdaribim. Yiyecek bulamayınca hayvan çeteleşiyor. Mevcut hayvanların üremesini engellemek için kısırlaştırma yapılması gerekiyor. Bunun önüne geçemezsek çözüm üretme şansımız yok. Kısırlaştırma konusunda da devletin belediyelere destek vermesi gerekiyor. Bu soruna hep birlikte çözüm bulmamız gerektiğini düşünüyorum."

Haber Kaynak: Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.