KESK tüm emekçileri 1 Mayıs'ta alana davet etti. Samsun'da KESK üyeleri Süleymaniye Geçidi'nde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi.


TÜM BEL-SEN Samsun Şube Başkanı KESK Dönem Sözcüsü Suat Yıldız, "Bizler; bu ülkenin kamu emekçileri ve işçileriyiz. Bir taraftan üst üste gelen zamlar, diğer taraftan ekmek kadar, su kadar ihtiyacımız olan demokrasinin, adaletin ve barışın ablukaya alındığı koşullar üzerimize bir karabasan gibi çöküyor. İşte bu zor şartlarda Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ta emeğin bayramını kutlamaya hazırlanıyoruz" dedi.

KRİZ DERİNLEŞİYOR

KESK Samsun'a bağlı üyeler, İlkadım ilçesi Süleymaniye Geçidi'nde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi. topluluk adına basın açıklamasını okuyan Yıldız, "Dünyada ve ülkemizde kapitalist barbarlığın yarattığı yıkımın faturasını milyonlarca insan canlarıyla, doğa ise geri dönüşü olmayan tahribatlarla ödüyor. Ülkemizin adım adım içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal kriz gittikçe derinleşiyor. Rekor üstüne rekor kıran işsizlik, hayat pahalılığı soframızdaki ekmeğimizi küçültüp, geleceğe güvenle bakmamızın önüne set çekiyor" diye konuştu.

HAYAL DEĞİL

Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hakim olduğu bir dünya ve ülke hayal değil. Sömürü, yoksulluk ve baskı düzenine karşı el ele verdiğimizde istediğimiz dünya elimizle değecek kadar yakın. İnsanca bir yaşam, demokratik bir ülke için mücadelemizde birlikte 1 Mayıs'a."

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.