Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun'da da Türk Kızılay'ına kan bağışında büyük azalma yaşandığı ve bu yüzden de 4 günlük bir  stok bulunduğu bildirildi.

İHTİYAÇ ARTTI

Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Muhsin Yıldırım, Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun'da da 4 günlük kan stoğunun kaldığını belirterek, vatandaşlara bağış çağrısında bulundu. Yıldırım, "Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür. Her yıl Ramazan ayında yaşanan kan bağışlarında düşüş, afet illerimizde bağış alınamaması ancak ihtiyacın sürmesi, Samsun dahil ülkemizdeki tüm hastanelerde kan ihtiyacının artması sonucu kan stoklarının azalması nedeniyle, kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz" dedi.

İFTARDAN SONRA AÇIK

Yıldırım, Ramazanda vatandaşların iftardan sonra da kan verebileceğini belirterek, "18-65 yaş aralığındaki tüm vatandaşlarımızı özellikle Ramazan ayı döneminde uygun oldukları vakitlerde kan bağış noktalarımıza davet ediyoruz. Ramazan ayı içerisinde kan bağışı kabul çalışmalarımızı iftar saatinden sonraki saatlerde gerçekleştiriyoruz" diyerek vatandaşlara seslendi. 

AFETİN ARDINDAN BAĞIŞ SEFERBERLİĞİ YAPILMIŞTI

Kahramanmaraşlı depremlerin hemen ardından Türk Kızılay Samsun Şubesi tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar yağmura ve soğuğa aldırmadan afet bölgesine gönderilmek üzere kan bağışında bulunmuştu. Son günlerde ise kan bağış noktalarındaki durgunluk dikkatlerden kaçmadı. 

Haber Kaynak: Yaren Yalnız

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.