ELVİNDER Başkanı Yeşim Gürsoy, 'Türkiyemin kadınları ele ele' projesi ile Türkiye Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu'nu kurmak için Türkiye genelinde yoğun mesai harcadıklarını belirterek, yarın Samsun'da gerçekleştirilecek çalıştayla STK'larla bir araya geleceklerini ifade etti.

TOPLUMSAL BİLİNÇ ARTIRILACAK

'Türkiyemin kadınları ele ele' pojesi hakkında bilgi veren Gürsoy, "Projemiz ELVİNDER ve Rize Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Ülkemizin şu anda geçirdiği bu çok zor süreçler öncesinde hazırlandı. Olağanüstü durumlar yaşarsak STK'lar olarak işbirliği ve güçbirliği yaparak daha planlı, sistemli, programlı nasıl çalışabiliriz? Toplumsal mücadele ettiğimiz gıda israfı, atık, madde bağımlılığı, toplumsal şiddet, gençler, çocuklar gibi konu başlıklarında toplumsal bilincin artırılması konusunda bu projeyi hazırladık. Projemiz İçişleri Bakanlığımız tarafından destek görüyor, bu da bize güç veriyor" dedi.

HAZIRLIKLI OLMAMIZ GEREK

Türkiye'nin 7 bölgesindek illerdeki STK'larla bir araya gelerek çalıştaylar düzenlendiklerini kaydeden Gürsoy, "Yarın da Samsun'da My House Otel'deyiz. Saat 13.30'da STK'lar ve kamu kurum işbirliğiyle Samsun'u konuşacağız. Son günlerde üzücü olaylar bize sistem ve koordinasyonun ne kadar önemli bir şey olduğunu ve STK'ların ne kadar önemli bir rol üstlendiğini gösterdi. Bu yolu tamamlamayı ve bir daha böyle bir şeyle karşılaşmamayı diliyorum ama her neyle karşılaşırsak karşılaşalım hazır olmak için bu projenin mayıs ayında da finalini Ankara'da büyük bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Ondan sonra da inşallah Cumhuriyerimizin 100.yılımızda Türkiye'nin kadınları olarak konfederasyonumuzla Türkiye'ye merhaba demek istiyoruz"

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.