Jeoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Kılıçoğlu, Kürtün Vadisi'nin heyelana duyarlı saha olduğunun altını çizerek,  "Alüvyon sahaların yapılara açılması son derece tehlikeli" dedi.

HEYELANA DUYARLI SAHA

Son günlerde Kürtün Vadisi'nin imara açılması ile ilgili iddiaların gündeme gelmesinin ardından Kanal S mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Cem Kılıçoğlu, "Kürtün Vadisi'nde 3 ayrı problem var. Oralar aktif heyelan sahaları. Buraya uygun yapılar yapılabilir ama maliyeti önemli. Dere yataklarına kadar temeller atılırsa bir sıkıntı yok ama heyelan duyarlılık haritaları tarafından da heyelan envanterleri tarafından da heyelana duyarlılık sahalar. Ayrıca biyokonfor alanı. Yani bir şehrin en uygun yaşam alanı, oksijen deposu olan bölgeleri" diye konuştu.

SON DERECE TEHLİKELİ 

Kürtün Vadisi'nin alüvyon saha olduğunu da kaydeden Kılıçoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "50 kilometre güneyimizden Kuzey Anadolu Fayı geçiyor. Bu fayın 10 kilometre altında Suluova-Merzifon tarafından geçen ve 30 yıl içinde 6 şiddetinde deprem bekleyebileceğimiz bir alan var. Alüvyon sahaların yapılara açılması son derece tehlikeli. Samsun zaten heyelan envanteri olarak laboratuvar biçiminde olan bir yer. Bundan kaçarken heyelan, biyokonfor ve alüvyon sahalarında yapılaşmadan kaçınılmalı. Bir kıstası şu olabilir. Başka bir yerimiz yok ve maliyetini karşılayacak durumdaysak oraya çok önemli bir hastane ya da merkez yapılabilir. Vatandaşa satılacak konut olarak yapılması son derece sakıncalı olarak görüyorum."

Akaryakıta gece yarısı zam ya da indirim geldi mi? İşte 5 Mayıs Pazar Samsun akaryakıt fiyatları Akaryakıta gece yarısı zam ya da indirim geldi mi? İşte 5 Mayıs Pazar Samsun akaryakıt fiyatları

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.