Mimarlar Odası Samsun Şubesi Kent İzleme Komitesi üyesi İshak Memişoğlu, iki kez yürütmeyi durdurma kararı  verilen, Kurupelit Marina alanına yapılması planlanan otel ve cami projesi ile imar planı iptal edilen İlçe Transfer Merkezi'nin hukuka uygun olduğunu öne süren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in ifadelerinin, kendi yönetim anlayışının bir söylemi olduğunu belirtti.

BEĞENMEDİĞİ METİNLERİ HOŞ KARŞILAMIYOR

Demir'in kenti kendi hukuku ve anlayışıyla yönettiğini öne süren Memişoğlu, "Burada hükmü veren Türkiye Cumhuriyeti'nin mahkemeleri, Türk milleti adına hüküm açıklıyorlar. Sayın Mustafa Demir kendi hukukundan bahsediyorsa ki; zaten göreve geldiği günden beri kendi hukukuyla yönetiyor bu kenti. Yürürlükteki Türkiye Cumhuriyeti anayasasıyla bu anayasaya bağlı kanunlar yani hukuk metinleriyle çok fazla barışık olmadığını biliyor ve görüyoruz. Dolayısıyla bu noktada yapmış olduğu açıklamayı da yadırgamadım. Sayın Mustafa Demir'in yönetim anlayışının ve yönetim şeklinin biçiminin bir söylemi bu. Göreve geldiği günden beri hukuksal olarak karşısına gelen beğenmediği hiçbir metni hoş karşılamıyor. Mustafa Bey'in her zaman yaptığı açıklamalardan kendi yönetim anlayışıyla yola çıkarak yaptığı açıklamalardan bir tanesi sadece" dedi.

BİR KARŞILIĞI OLACAKTIR

Memişoğlu açıklamarını şu şekilde sürdürü: "Israrla söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir ve hukuk normlarıyla yönetilmektedir. Bunu da Mustafa Demir bilmelidir. Hukuk kendini göstermeye başladığı an Mustafa Demir'in bu söylemlerinin bir karşılığı olacaktır diye düşünüyorum."

Haber Kaynak: Merve İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN