SAMSUN'DA "İNSAN TİCARETİ" OPERASYONU

Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, 'insan ticareti' yaptıkları tespit edilen şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışma yaptı. Yapılan çalışmalarda şüpheli şahısların Özbekistan ve Kırgızistan'dan evlendirmek ve hizmet ettirmek amacıyla insan ticareti yaptıkları belirlendi. Bu olaydan farklı illerden çok sayıda mağduriyetin yaşandığı öğrenildi.

KADINLARIN PASAPORTLARINI ALMIŞLAR

İstanbul'daki havalimanlarından Samsun'a getirilen kadınların belirli ikametlerde bir müddet barındırıldığı, aracılara 20 ila 30 bin lira arasında para verilerek kadınların pasaportlarının şüphelilerce alındığı belirlendi.

23 KADIN TESPİT EDİLDİ

Bu kapsamda Isparta, Amasya, İstanbul, Ankara, Konya ve Çorum'da şüphelilerle bağlantısı bulunan yabancı uyruklu 23 mağdur kadın tespit edildi.

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili 2 mağdurun ifadesi alınırken, 2'si Kırgızistan uyruklu 6 kişi gözaltına alındı. 4 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, Kırgızistan uyruklu M.T.(42) adlı kadın ile eşi inşaat işçisi H.E.(30) 'insan ticareti' suçundan bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.

Savcıya ifade veren H.E. ile M.T. serbest bırakıldı.

"ÖZEL BİR OPERASYON"

Samsun Emniyet Müdürlüğü'nden İnsan kaçakçılığı operasyonuna ilişkin Samsun Medya Grubu'na yapılan değerlendirmede, "Şebeke uzun süredir takip ediliyordu. Bu özel operasyon Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. Evlenme ve iş vaadiyle Kırgızistan ve Özbekistan'dan insan kaçakçılığı yapan 3 kişiden 2'si Samsun'da yakalandı. İnsan kaçakçılığı ile oluşan mağduriyetler giderildi. Konu savcılıkta" ifadelerine yer verildiSAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.