Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, artan grip vakaları nedeniyle hastane ve eczanelerde yoğunluk yaşandığını, piyasadaki ilaç sorunu nedeniyle de hastaların mağdur olduğunu söyledi. 

FARKLI BOYUTTA SEYREDİYOR

Son günlerde artan grip vakalarının hastane eczanelerde yoğunluklara neden olduğunu kaydeden Karacan, "Bir sürü hasta eczanelerimize geliyor. Biz hizmet vermeye çalışıyoruz ama bir de ilaç yokluğu ve azlığıyla karşı karşıyayız. Özellikle bazı gruplarda ve özellikle antibiyotiklerde bu sıkıntı var. Antibiyotikteki sıkıntımız da salgının farklı bir boyutta seyretmesine sebep oluyor" dedi.

ADALETLİ ŞEKİLDE DAĞITIM YAPILIYOR

Samsun genelinde 550 tane eczane olduğunu kaydeden Karacan, "Ecza deposuna bin 100 tane geldiyse eğer, her eczaneye 2'şer tane şeklinde dağıtmak yoluna gidiyor. Eksik ve kısıtlı olanı adaletli olarak dağıtmaya çalışıyoruz. Çok daha fazla sıkıntı olmadan bunun çözülmesi gerekiyor.  Ocak, şubat ve kış ayları soğuk ve kapalı geçecek. 2 ay daha süremiz var. Bu süreci de çok tahribat olmadan geçirmemiz lazım. Çünkü ilacın herkese eşit şekilde ulaşılabilirliğini sağlamak hepimizin görevi" diye konuştu.

MASKEMİZİ TAKALIM 

Vatandaşlara da uyarılarda bulunanan Karacan sözlerine şunları ekledi:

"Eğer toplu taşıma aracına biniyorsak, lütfen maskemizi takalım. Bu salgının büyümemesi adına, can kaybı olmadan halletmiş olalım. Lütfen mesafemizi koruyalım, yine bir sağlık tesisine, kapalı bir ortama girdiysek, maskemizi takarak kendimizi ve çevremizdekileri koruyalım."

Haber Kaynak: Pakize KABAK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.