CHP İl Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ve Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in görevi başladığından bu yana yaptığı icraatları değerlendirdiği açıklamasında, "Samsun çağ atladı" ifadelerine "ironik" tepki gösterdi.

CHP İl Başkanı Türkel, "Samsun sayesinde taş çağından yontma taş çağına geçti" derken, İYİ Parti İl Başkanı Aksoy, "Söylediklerine kendi inanıyor mu?" diyşe sordu. Saadet Partisi İl Başkanı Şen de "Kendileri çağ atlamıştır ama vatandaşa yansıyan bir şey yok" dedi.

turkel-1

SAMSUN'U GEZ KENDİNE GEL

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'in 'Samsun çağ atladı' ifadelerini değerlendiren CHP il Başkanı Fatih Türkel, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, "Samsun taş çağından yontma taş çağına geçti. Samsun çağ atladı evet ama geriye dönük atladı. 21 yılda AK Parti Samsun'a çivi mi çaktı? 3,5 yılda Samsun'da kaçak inşaatlar, yarattığı rant alanları ve mahkeme kararına rağmen yaptığı usulsüz işler ile atlattığı çağı bir göstersin. Nereden nereye geldik? Bunu bir görelim. Son yıllarda 'Samsun yontma taş devrine yükseldi' diyorsa, eğer bunu da bir adım olarak görüyorsa eyvallah. Sayın Demir, sokaklara bir baksana, Saathane'ye bir insene, işsizlik almış başını gidiyor. Samsun'u dinlemiyorsun. Kimseyi dinlemiyorsun. Millete diyorsun ki Samsun çağ atladı. Samsun'un çağ atladığı falan yok. Samsun  kaybediyor. Samsun göç verir hale geldi. Demir'e tavsiyemiz, biraz çıksın sokağı gezsin. Samsun'un çağ atladığı yok. Sayın Demir, kendine gelsin" dedi.

iyi-parti-samsun-il-baskani-hasan-aksoy-bu-cabalar-bos-4673

 MASALLARLA KANDIRIYOR

İYİ Parti İl Başkanı Aksoy da Demir'in başkan olduğu günden beri kentte yapılanları yıktığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Demir bu söylediğine kendi inanıyor mu? Samsun'a ne turizm ne ulaşım alanında ne de yatırım çekecek bir şey yaptı. Eski yapılanlar yıkıldı, yerine davalık hizmetler getirildi. Bütün yatırımları hukuka uygun olmadığı için durduruldu. Samsun'un sosyal gelişmişlik düzeyinde kaçıncı olduğu ortada. Çağ atlayan şehir, sosyo gelişmişlik düzeyinde ilk sıralarda yer alır. Samsun ne yazık ki alt sıralarda. Samsun'u ve Samsunluyu yıllardır çağ atladık masalları ile kandırıyorlar." 

salih şen saadet partisi

SAMSUN GERİYE DOĞRU ÇAĞ ATLADI

Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen ise 4 yıl içinde Samsun'un geriye doğru çağ atladığını vurgulayarak, "Kendilerine göre proje tasarlıyorlar kendi menfaatlerine göre uygulamaya çalışıyorlar. Vatandaşın menfaatine bir şey yok. Boş buldukları yerlerde kendi menfaatlerine işler yapıyorlar. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Kendileri çağ atlıyor. Samsun ve Samsun halkı çağ atlamadı. Herkes kendi hayallerine inanmak ister ama
vatandaş inanıyor" diye konuştu.

Haber Kaynak: Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.