Hürriyet Sağlık-Sen Samsun Şubesi, kamu çalışanlarının maaşlarına yapılacak enflasyon zammına tepki göstererek, "TÜİK’ in verileri çarşı-pazar enflasyonunun gerçek verilerinden oldukça uzaktır" açıklamasında bulundu. 

"SADAKA İSTEMİYORUZ"

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi önünde Hürriyet Sağlık-Sen Samsun Şubesi üyelerince yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
"TÜİK rakamlarına göre aralık ayı enflasyonun yüzde 1.18 ve yıllık bazda yüzde 64.27'tir. Kamu çalışanları ve emeklileri ocak ayında toplu sözleşme zammına ilaveten enflasyon farkı da eklenince yüzde 16.4 oranında maaş zammı alması öngörülmektedir. Ama ortada şöyle bir gerçek vardır ki TÜİK’in verileri çarşı-pazar enflasyonunun gerçek verilerinden oldukça uzaktır ve gerçek enflasyonu yansıtmamaktadır. Alım gücünün düştüğü, iğneden ipliğe her şeye nerdeyse hemen hemen her hafta zam geldiği bir ortamda bu maaş zammı kabul edilebilir değildir.  Bizler kamu çalışanlarıyız. Sadaka istemiyoruz. Hakkımız olanı emeğimizin karşılığını istiyoruz. Kamu çalışanlarının görmezden gelinmemesi adına Hürriyet Sağlık Sen olarak yapılması gereken gerçek zam talebimiz tıpkı asgari ücrette olduğu gibi net olarak en az yüzde 55'tir."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.