Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, 17 Nisan Sağlıkta Şiddetle Mücadele günü kapsamında yaptıkları basın açıklamasında, sağlıkta dönüşüm politikalarının ve özelleştirme hamlelerinin şiddet vakalarını artırdığını söyledi.

ADİ BİR SUÇ OLARAK KABUL EDİLEMEZ

Gazi Devlet Hastanesi önünde ellerinde pankartlar ve sloganlar eşliğinde toplanan sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Çadır, "Sağlıkta şiddet, sadece öfkeli hasta veya hasta yakınlarının saldırılarından ibaret toplumsal bir olgu değildir ve münferit adi bir suç olarak da kabul edilemez. Sağlıkta dönüşüm programı ve Sağlık Hizmetlerinin Piyasalaştırılması sonucu oluşan 'kışkırtılmış sağlık talebi' ile sağlık alanında yaşanan sorunlar, sağlıkta şiddetin temelini oluşturmaktadır. Ve sağlıkta şiddet; kışkırtılmış sağlık talebine karşı, randevu alamayan yüzbinlerce vatandaşın çaresizliği ile alakalıdır" dedi.

HALK SAĞLIĞINI KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ

"Sağlıkta şiddet; artık sorun çözme aracı olarak başvurulan, doğal bir davranış biçimine dönüşmüş, sağlık çalışanlarına yapılan hakaret, aşağılama, tehdit, darp hatta cinayet sorun çözme yöntemi halini almıştır" diyen Çadır sözlerine şöyle devam etti:

"Toplumumuzda hızla yayılan şiddet eylemleri, hekimleri ve sağlık çalışanlarını ciddi biçimde etkilemekte, şiddete uğrama endişesi bile çalışanların, tükenmişliğine ve verimsizliğine neden olmaktadır. Biz sağlıkta şiddetin önlenmesini isteyerek, sadece kendimizi değil aynı zamanda ülkemizin sağlık sisteminin geleceğini ve halkın sağlığını da kurtarmaya çalışıyoruz. Sağlıkta şiddetin sona ermesi için vereceğimiz mücadeleyi sonuç alıncaya kadar sürdürmeye kararlıyız."

YAREN YALNIZ 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.