Bu yıl palamudun olmadığı Karadeniz'de bolca hamsi çıkıyor. Geçen yıla oranla istavritin de oldukça bol olduğu Karadeniz’de barbun ve mezgit de balıkçıların yüzünü güldürüyor. Hamsinin bollaştıkça fiyatının da düştüğünü belirten balık satıcıları, son günlerde oldukça fazla miktarda avlanan hamsinin kilosunun 50 TL’ye düştüğünü ifade ettiler.

BU YIL HAMSİ YILI

Hamsinin oldukça bol çıktığını dile getiren balık satıcısı Onurcan Köse, “İlk günlerde hamsinin kilosunu 120 TL’den satıyorduk. Sonrasında 100 ve 80 liradan sattık. Şu anda ise boylanan ve yağlanan hamsinin kilosunu 50 liradan satıyoruz. Lezzeti güzel olan hamsiye vatandaş yoğun ilgi gösteriyor. Her gün ne kadar hamsi geliyorsa hepsi tükeniyor. Kırmızı etin ve kanatlı hayvan etinin fiyatı malum. Vatandaşlar maliyet açısından da balık almayı tercih ediyor. 2 kilo hamsi ile 4 kişilik aile doyuyor. Hamsinin yanı sıra mezgit 80, istavrit 50, barbun 100, levrek 180, çipura 140, alabalık 80, somon 120, kefal ve tirsi de 70 TL’den satılıyor. Geçen yıl palamut yılıydı. O nedenle istavrit ve hamsi olmamıştı. Bu yıl ikisi de bol fakat palamut yok. Bu yıl sezon hamsi ile açıldı hamsi ile de kapanacak. Bu yıl da hamsi yılı olacak” dedi.

Minikler Atakum'da 23 Nisan’ı Çakırlar Korusu’nda karşılıyor Minikler Atakum'da 23 Nisan’ı Çakırlar Korusu’nda karşılıyor

"BALIK FİYATLARI DAHA UYGUN"

Genel olarak balık fiyatlarından memnun olan vatandaşlar ise hamsinin daha da yağlanıp boylanması için soğuk havaların gelmesi, hamsinin kulağına kar suyu kaçması gerektiğini belirtip, diğer protein ürünlerine göre balık fiyatlarının uygun olduğunu ifade ettiler.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.