Samsun'da binlerce genç MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na girerek hayallerine ulaşmak için çaba sarfetti. Aileler de okul kapısında dua ederek, çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi. 

Bugün 81 ilde düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi Aday Belirleme Sınavı’na Samsun'dan da binlerce aday katıldı. Sınavla ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy, 81 il ve 108 sınav merkezinde düzenlenen MSÜ Sınavı’na 736 bin 894 adayın başvurduğunu duyurdu.

Samsun'da asker olma hayali ile sınava giren binlerce aday, sınava saat  10.15’te başladı. 165 dakika sürecek olan Milli Savunma Üniversitesi Aday Belirleme Sınavı saat 13.00’da sona erdi. Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden oluşan sınavda adaylara 120 soru için 165 dakika süre verildi.

Saat 10.15'te başlayan sınav için binalara saat 10.00'dan sonra aday alınmadı. Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık tutuldu.

Başkan Türkel’den polislere kutlama Başkan Türkel’den polislere kutlama

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.