ROMATEM Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Serebral Palsi hastalığıyla mücadele eden çocukların topluma kazandırılmasının önemine dikkat çekmek için düzenlediği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Hastanede bir araya gelen çocuklar ve aileleri, ROMATEM çalışanları sürprizlerle karşıladı. Yüz boyama etkinliklerinin yanı sıra pasta ikram edilen aileler,   "Çocuklarımızı topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Onları asla ötekileştirmiyoruz" mesajı verdi. 

AİLELERİN DESTEĞİ ÖNEMLİ

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Metin Güzelcik, çocuklarda Serebral Palsi hastalığının annenin maruz kaldığı bazı kimyasallar veya genetik rahatsızlıklar sonucu meydana geldiğini söyledi. Serebral Palsi hastası çocukların ailelerine seslenen Başhekim Güzelcik, "Bu etkinliği hem annelerimizi bilgilendirmek hem de eğlendirmek amaçlı düzenledik. Serebral Palsi kelime anlamı beyin felci demektir. Tabi bu beyin felcinin nedeni, doğumda, doğum öncesi ve sonrasında ortaya çıkabiliyor. Özellikle doğum öncesinde anne karnındayken bebek,  annenin maruz kaldığı bazı kimyasallar veya genetik hastalık sonucu olabiliyor. Bu çocukların problemleri değişkenlik gösterebiliyor. Israrlı tedavi ile çocuklar tedaviye ciddi yanıtlar verebiliyor ve ilerleme kaydediliyor. Önemli olan velilerin bıkmadan usanmadan destek olmaları" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZA TOPLUMA KAZANDIRIYORUZ"

Etkinliğe katılan ailelerden Rabia Uzun ve Ayşegül Mankan, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada ise "Serebral Palsi hastalığını çok fazla bilinmiyor maalesef. Bizler de özel anneler olarak bu farkındalığı artırma adına böyle etkinliklerin yapılmasından çok mutluyuz. İnsanlardan Serebral Palsi hastası birey gördüklerinde ona acırmış gibi bakmamalarını istiyoruz. Çocuklarımızı topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Onları asla ötekileştirmiyoruz. Öğretmenlerimize de çok minnettarız" dediler. 

Zeynep BARUTÇU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.