Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömer Şen, son 1 hafta içinde karkas ete 70-80 lira bandında zam geldiğini, maliyetlerin de arttığını ve vatandaşların da artık et almakta zorlandığını dile getirdi. 

Günaydın Samsun 3 Mayıs Cuma Günaydın Samsun 3 Mayıs Cuma

MALİYETLER ÇOK ARTTI

Üst üste gelen zamlar nedeniyle kasapların da vatandaşların da durumdan şikayetçi olduğunu kaydeden Şen, "1 hafta 10 gün içinde ete 70-80 lira zam geldi. Biz karkası 300 lira civarında kesirken şu anda 380 bandında kesiyoruz. Bunun KDV'si, masrafı, ulaşım ücreti var. Amasya'dan Kastamonu'dan mal getiriyoruz. Vatandaş zam nedeniyle bizi suçlamasın. Bizim de maliyetlerimiz çok arttı. Ramazan'dan önce zaten düşüktü, Ramazan'da da satışlarımız yarı yarıya düştü. Zam işi de olunca kötü oldu. Allah yardımcımız olsun" dedi.

MEZBAHANE TALEBİNİ YİNELEDİ 

Öte yandan Samsun'a mezbahane kurulması için çağrısını yineleyen Şen, "Samsun'un kanayan bir yarası var. Yıllardır çağrımızı yineliyoruz. Karadeniz'in incisi dediğimiz Samsun'un mezbahanesi yok. Güzel bir hayvan borsası, mezbahane istiyoruz. Sağlık açısından, maddi ve hijyen açısından mezbaha lazım."

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.