Samsun'da Ekmekler Küçüldü! Samsun'da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde, Fırıncılar Odası ile birlikte yapılan toplantıda ekmeğin gramajı düşürülerek fiyat sabit bırakıldı

Samsun'da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler ile Fırıncılar Odası Yılmaz Yiğit, her geçen gün artan hammadde ve maliyetlerden dolayı ekmeğin gramajının 230'dan 200'e düşürülerek 2 liradan satılmaya devam edileceğini açıkladı.

'UN FİYATLARINI İNDİRİN'

Maliyetlerin her geçen gün arttığının altını çizen Başkan Güler, "Un çuvalı 100 liralardan 300 liraya yükseldi. Un fiyatları arttıkça fırıncının maliyeti artıyor. Un maliyetleri arttıkça biz de ekmeğe zam yapmak zorunda kalıyoruz. Un fiyatlarını indirin biz de ekmek fiyatlarını düşürelim" dedi.

'BOL KESEDEN DAĞITMA DÖNEMİ BİTTİ'

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, "Tedarik sıkıntısı ve maliyetler bizi çok zor ve çaresiz duruma düşürdü. 4 ay önce buğday 230 gram ekmeği 2 TL yaptık. Ama şu anda un alıp ekmek yapamayacak dereceye geldik. Bugün artık bol keseden dağıtma dönemi bitti. Böyle giderse bakallara ekmek götüremeyeceğiz. Mayanın kolisini 90 liradan alıyorduk bugün 150 liraya alıyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz. 4 aylık süreçte hammadde artışı yüzde 120. Yediğimiz ekmeğin buğdayı yüzde 80'i ithal. Fırıncımız ekmek üretiyor ama evine ekmek götüremeyecek duruma geldi" diye konuştu.

GÜNCEL SAMSUN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ SAMSUN HABER