2 Nolu Dolmuş Hattı Dayanışma Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Kabadayı, akaryakıt fiyatlarına gelen zammın mağdur ettiğini ve esnafın geçinmekte zorlandığını belirterek zam talep ettiklerini söyledi. 

FİYATLAR MAĞDUR EDİYOR

Akaryakıt fiyatlarının mağdur ettiğini açıklayan Kabadayı, "Mağduriyetimiz koronavirüsle birlikte başladı. Şu anda da yükselen mazot fiyatlarından dolayı mağduriyetimiz arttı. Fiyatlar artıkça da esnafın mağduriyeti de artıyor. Vatandaşı da zor durumda bırakmak istemiyoruz ancak bu hayat pahalılığında ayakta durabilmemiz için yöneticilerimizden destek bekliyoruz" dedi.  

8.5 LİRA OLMALI

Başkan Kabadayı aynı zamanda dolmuş hatları ücretleri için istenen zam talebinin 8.5 lira olduğunu söyledi. Aynı zamanda işgaliye ücretlerinin de arttığını bu nedenle giderleri karşılamakta zorlandıklarının altını çizen Kabadayı, "Yolcu ücreti 8 lira 50 kuruş olmalı. Aynı zamanda D plakalarda 7+1 olan dolmuş kapasitesinin 8+1 olarak güncellenmesini istiyoruz. Bu şekilde rahat bir nefes alacağız. Bir de işgaliyenin dondurulmasını talep ediyoruz. Çünkü yolcu ücretlerine gelen zam ile birlikte o fiyatta artıyor. Dolmuşçu esnafı masrafları karşılaşmakta zorlanıyor. Bazı arkadaşlarımız yakıtlar ve sanayi masraflarından yakındıkları için araçlarını çalıştırmamayı tercih ediyor. Biz de onları haklı buluyoruz. Ancak elimizden bir şey gelmiyor. Bundan dolayı şehrimizin yöneticilerinden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.