Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, diyabetli çocukları ile ailelerini ağırladı. Vali Dağlı, okul çağındaki diyabetli çocuklarn eğitim hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

MAKAMDA AĞIRLANDI

Karadeniz Diyabetle Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Dudu Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri, diyabetli çocuklar ve aileleri, '14 Kasım Dünya Diyabet Günü' etkinlikleri kapsamında Vali Dağlı'yı makamında ziyaret etti. 

TEBRİK ETTİ

Diyabet hastalığının günümüzde birçok kişide görülebilen bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekerek, okul çağındaki diyabetli çocukların eğitim hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yürüttüklerini belirten Vali Dağlı, "Diyabetli bireyler, hastalıklarını yönetmek, hastalıkla yaşamak ve muhtemel komplikasyonlardan kaçınmak için sürekli tedavi, bakım ve desteğe ihtiyaç duyarlar. Sizlerin de dernek olarak diyabet bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla ilimizde yapmış olduğunuz çalışmalar ile birçok insanın yanında olmanız, onlara yardım etmeniz ve destek sağlamanız çok güzel bir çalışma. İlimizde diyabet konusunda toplumu bilinçlendirmek için yaptığınız çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Haber Kaynak: Ömer Faruk KOCABAŞ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.