Kanal S Ana Haber 2 Mayıs Perşembe Kanal S Ana Haber 2 Mayıs Perşembe

Samsun'un Ayvacık ilçesinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan 2B araziler için belirlenen fiyatları yüksek bulan üreticinin sorunlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmesinin ardından karar, verilen talimatla iptal edildi. 14 aydır yeni karar bekleyen üreticiler yetkililere seslendi.


SORUNLARI ANLATTILAR

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, ilçedeki çiftçi ve muhtarlarla bir araya gelerek, sorunları dinledi. Çiftçiler tek tek söz alarak, bir an önce 2B arazi sorunun çözülmesini beklediklerini anlattı. 

"KEŞKE HİÇ PARA İSTENMESE"

2B arazisi rayiç bedel fiyatları ile ilgili konunun sonuçlanmadığını belirten Avcı, "2023 yılının ocak ayında güç birliği yaparak, 2B arazilerinin genel rayiç fiyatlarına tepki göstermiştik. Fiyatların çok yüksek olduğunu söylemiştik. Devlet büyüklerimizden dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan talepte bulunmuş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sesimizi ulaştırmış ve talebimiz dikkate alınarak, 8 gün içinde fahiş rayiç fiyatlar iptal edilmişti. Aradan geçen 14 ay içinde ne yazık ki halen ilgili kurum tarafından henüz yeni tespitinin yapılmadı. Gönül ister ki; atasından kalma toprağı eken çiftçiden hiç para istenmesin" diye konuştu.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.