Samsun'da CHP'li Tekcan'dan Pasaport Tepkisi: 'Kıyma, Yakakent'e Kıymıştır' Samsun'da CHP'li Atila Tekcan, Yakakent Belediyesi'nin hizmet damgalı pasaport konusunda gerekli özeni göstermemesini eleştirerek, "Başkan Hüseyin Kıyma Yakakent'e kıymıştır" dedi

Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma'nın 63 kişinin hizmet damgalı pasaport taleplerini gerekli özeni göstermeden imzalamasına tepki göstererek, "Bir Samsunlu olarak ilçemize sahip çıkmaya çalışırken, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma Yakakent'e resmen kıymıştır" diye konuştu.

'SAMSUN İÇİN İYİ OLMADI' "Yakakent Belediyesi'nden yurt dışı gri hizmet pasaportu vererek yurt dışına gönderdikleri, 68 kişiden 63 kişinin yurda dönmemesi üzerine göçmen kaçakçılığı yaptıkları ve Bakanlık izniyle soruşturması başlayan iddialar çok vahimdir" diyen Tekcan, "Biz meclis toplantılarında Yakakent Belediyesi'ne, şirin ilçemize bir Samsunlu olarak sahip çıkmaya çalışırken, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma Yakakent'e resmen kıymıştır. İlçenin geleceğini tehlike altına atmıştır. İlçede kapanması çok zor yara açmıştır. Soruşturma sonucunda ne olacağını bilemeyiz lakin TEKNOFEST festivali için Türkiye gündemine gelmemiz gerekirken bu iddialar ile gündeme gelmesi ilçemiz için, Samsun için iyi olmamıştır" dedi.

'DERHAL İSTİFA ETMELİ' Başkan Kıyma'nın istifa etmesi gerektiğini dile getiren Tekcan sözlerine şu şekilde devam etti, "Hüseyin Kıyma ve ilgililer derhal istifa etmeli, belediyeyi emin ellere teslim etmelidirler. Başkanın mensubu bulunduğu siyasi parti mutlaka bir disiplin soruşturması başlatacaktır. Adli ve İdari soruşturmanın sağlıklı bir şekilde sonuçlanacağından şüphemiz yoktur. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz. Samsun halkı, Yakakent halkı müsterih olsun biz bu yarayı da hızlıca kapatırız."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI Yakakent Belediyesi tarafından hizmet pasaportu temin edilen 70 kişiden 68'inin muhtelif yerlerden yurt dışına çıkış yaptıkları, bu kişilerden 63'ünün Türkiye’ye giriş kayıtlarının bulunmadığı tespit edildi. İçişleri Bakanlığı, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit'in göçmen kaçakçılığına sebebiyet veren yurt dışı gezi programlarının hazırlanması ve gerçekleştirilmesinde, hizmet damgalı pasaport taleplerinde görevlerinin gerektirdiği özeni göstermediklerini tespit ederek soruşturma başlatmıştı.

Merve İLHAN