Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi, Atakum ve İlkadım Belediye Başkan adaylarını merkez yoklaması yöntemiyle saptayacağını duyurmuştu. Daha önce CHP Genel Merkezi tarafından aday adayları arasında yapılacak ön seçimin ardından çıkan sonuç ile mevcut belediye başkanının halk oylamasına tabi tutularak  adayın belirleneceğini daha önce ifade eden Genel Başkan Özgür Özel'in aksine, sabah saatlerinde Haber Merkezimizi arayarak bilgilendirmede bulunan CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ'ın ikinci aşamayı yapmayacaklarını açıkladı.

Samsun için flaş uyarı! O saatlere dikkat Samsun için flaş uyarı! O saatlere dikkat

FARKLI AÇIKLAMA 

Özdağ'ın, CHP Genel Merkezi'nin açıkladığı yönteme göre değil, tek aşamalı ön seçim sonucunda adayı belirleyeceklerini ifade etmesi kafalarda soru işareti bıraktı.

Dün yapılan yapılan ön seçimde İlkadım'da Murat Şenel, Atakum'da Serhat Türkel en fazla oyu almıştı. Av. Cemil Deveci, genel merkezin talebi olmamasına rağmen kendi iradesiyle seçime katılmıştı. Deveci, ön seçimden ençok oyu alan aday adayı ile birlikte  halk oylamasına katılacaktı.

Bu arada CHP Samsun İl Başkanlığından yapılan açıklmada ön seçimden en çok oyu alan isimlerin aday olduğu, Parti Meclisi'nde onaylandıktan sonra resmiyete kavuşacağı bildirildi. 

DEVECİ KANAL S'DE AÇIKLAMIŞTI

Deveci 12 Ocak'ta Kanal S'de Merve İlhan'ın sunduğu Haberin Penceresi programında, "Sayın genel başkan Özgür Özel bana belediye başkanlarını eğilim yoklamasına sokmuyoruz. Aday adayları eğilim yoklamasına giriyor. Onların içinde önde çıkanla, mevcut başkanı halka soruyoruz dedi" ifadelerini kullanmıştı.

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.