Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun,  Samsun'da koronavirüs vakalarının Ekim ayına göre artış gösterdiğini belirterek, "Hastanelerde Kovid-19'a ayrılan bölüm oldukça dolmuş vaziyette. OMÜ Tıp Fakültesi'nde ek servisler açılacak" dedi. 

EK SERVİSLER AÇILACAK

İl Sağlık Müdürü Yard. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç'un  özellikle Terme ve Atakum'un ilçelerinde diğer ilçelere göre daha fazla artış olduğunu belirtmesinin ardından konuyu değerlendiren Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, şehirdeki hastanelerin dolduğu hatta ek servislerin açılacağını ifade etti. 

OKULLARIN AÇILMASI ETKİLİ 

Durumun endişe verdiğini kaydeden Başkan Furtun, "Bunda okulların faaliyete girmesi de etkili oldu. Hastanelerde Kovid-19'a ayrılan bölüm oldukça dolmuş vaziyette. Özellikle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımlar doldu. OMÜ Tıp Fakültesi'nde ek servisler açılacak. Gazi Devlet Hastanesi zaten en başından itibaren bayağı yoğun bir şekilde çalışıyor. Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç yaptığı açıklamada Tekkeköy, Vezirköprü ve Atakum'da vakaların atış gösterdiğini söyledi. Zaman zaman bazı ilçelerde kendi dinamikleriyle ilgili vaka sayılarında yükseliş olabiliyor'' diye konuştu.

TUHAF BİR KISITLAMA

Kısıtlamaların geri gelmesi gerektiğini dile getiren Başkan Furtun, şunları söyledi: ''Saat 22:00'da belirli yerleri kapatmak tuhaf bir kısıtlama kararı oldu. Ben buna çözüm olarak bakmıyorum. Bir yararı olmayacak gibi görünüyor. Özellikle sokağa çıkma yasağının olduğu kısıtlamalar daha etkili olmuştu. Kısıtlamalar döneminde bizim gözlemlediğimiz kadarıyla sokağa çıkma yasakları daha etkin. Denetimleri arttırmak yeterli olmuyor. Hem denetimlerin hem de kısıtlamaların daha radikal yapmak gerekiyor."

Emre ÖNCEL