Samsun'da İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi'nin açılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yeni ulaşım planında dolmuşların, belirlenen durakların dışında durmaları yasaklandı. Bu duruma tepki gösteren yolcular ve şoförler, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

MAĞDURİYETLER ARTTI

Samsun Medya Grubu'na bağlı Kanal S mikrofonlarına konuşan bazı yolcular, mağduriyetlerinin arttığını ve şikayette bulunduklarını belirtti. Şoförler ise zaman zaman yolcularla karşı karşıya geldiklerini ve vatandaşların istedikleri durakta inememeleri nedeniyle tartışmalar yaşandığını dile getirdi.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK

Funda KAPLAN: Az önce çözüm merkezini aradım şikayetimi dile getirmek için. Ben zaten Engiz arabalarına ulaşmak için bir vasıtaya biniyordum, iniyordum Engiz arabalarına biniyordum. Ömürevlerinden geliyorum, tekrar bir arabaya biniyorum. Tek arabayı kimin için yaptılar acaba? O kadar çok farklı yerlerde oturan insanlar var ki, sadece ben değilim arkadaşlarım da çok mağdur. Engiz'de çalışan çok insan var. Türkiş, Ömürevleri, Atakent'ten gelen çok var. Bu sabah kaç kişi yolda bekliyordu, duramadı araba. İnsanlar mağdur oluyorlar. Çok sayıda öğrenci var. Yürüme mesafesi kısa olanlar yürüyebilir ama önümüz kış. Biz rahat edeceğiz dedik ama hayal kırıklığına uğradık. Sevinmiştik ama olmadı. Yine aynı eski düzen, aynı sistem. Merak ediyorum Samsun'a gelmesinin amacı ne, kim faydalanıyor bundan?

ahmet furkan bayar

ÖĞRENCİLER ZORLANIYOR

Ahmet Furkan BAYAR: Bizim için zaman kaybı. Günümüzden gidiyor, kendi çalışma alanımızdan gidiyor, kendi konforumuzdan gidiyor. Otobüslerin zaten güzergah üzeri bence durabilir, durmasını isterim. Bizim için paradan ziyade zaman önemli. Final haftalarında özellikle sürekli git gel yapmak zor oluyor. Çok fazla erken kalkmak zorunda kalıyorum, çok fazla geç gelmek zorunda kalıyorum.    

BÜYÜK SIKINTILAR OLACAK 

Yasemin DEMİR: Alaçam'dan geliyorum, Yenimahalle'de inmek istedik ama bırakamayacağını söyledi. İnerken de binerken de alamıyorlarmış. Binerken de Türkiş'e geçmek zorunda kaldım. Şimdi bir daha arabaya binmem gerekiyor. Hiçbir şey değişmedi yani bizim için. hatta daha kötü oldu. en azından tramvayla inip direk oraya geçebiliyorduk ama şimdi yağmur çamur olacak daha da büyük sıkıntılar olacak. Bilmiyorum neden izin verilmiyor ama çok saçma. 500 metre ileride insem ne problem olabilir ki? Bir çok insan için problem ama bilmiyorum sonucu ne olacak. 

SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ

Yaşanan sorun ile ilgili Samsun Medya Grubu'na açıklama yapan dolmuş şoförü Kemal Keskin şunları dile getirdi:

"Belediye başkanı Mustafa Demir'e teşekkür ediyoruz. Bir güzellik yaptı ancak bu GÜZELLİK iki saat sürmedi. Vatandaş ile bizi karşı karşıya getirdi. İki- üç durak verilmiş, durağı geçiyoruz yolcu inmek istiyor. İndiremiyoruz. İndirince zabıta peşimize düşüyor ve ceza yazıyor. Yolcuda mağdur, biz de mağduruz. Bu sorunun biran önce çözülmesini istiyoruz. Televizyon sapağında inmesi gereken yolcuyu Türk-İş sapağında indirebiliyoruz. Yolcular bu nedenle bize tepki gösteriyor. Zabıtalar 10-15 araca bu nedenle ceza yazdı."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.