Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde uygulanan "Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi"ne başvuran Mazhar Can Yüksel, geçen yıl fide ile ekipman desteği almaya hak kazandı.

TERME'DE ORGANİK ÜRETİM GERÇEKLEŞTİRDİ

Aldığı 15 bin çilek fidesini Hüseyinmescit Mahallesi'nde 3 dekar alana diken Yüksel, organik üretim gerçekleştirdi.

Samsun 16. sırada! Samsun 16. sırada!

KASIM AYINA KADAR ÜRETİMİ SÜRDÜRECEK

Geçen yıl diktiği çilek fideleri hasat olgunluğuna gelen Yüksel, kasım ayına kadar üretimini sürdürmeyi planlıyor.

Bahçeye gelenlere makas ve kaplar verilerek, hem kendi çileklerini kendilerinin toplaması hem de keyifli vakit geçirmeleri sağlanıyor. Ziyaretçiler, daha sonra topladıkları çilekleri tarttırarak ücretini ödüyor.

 LAVANTA VE DEFNE FİDELERİ İLE BÖCEKLERİ UZAK TUTULUYOR

Yüksel,, 7 yıldır fındık üretiminin yanında alternatif ürün arayışında olduğunu, çeşitli ürünleri denediğini söyledi.

Geçen yıl "Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi"ne başvurduğunu belirten Yüksel, verilen çilek fidelerini ağustos ayında toprakla buluşturduğunu, bu yıl nisan ayında hasada başladığını dile getirdi.

"BAHÇEMİZ ÇOK BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ"

Gelen ziyaretçilerin çocuklarıyla gönül rahatlığıyla çilek toplayabildiğini, doğal ürünlerin tadını çıkarttığını vurgulayan Yüksel, şöyle devam etti:

"Bahçemiz vatandaşlardan çok büyük ilgi gördü. Hafta sonları burası mesire alanına dönüyor, talepten çok memnunuz. Buraya gelen vatandaşlarımıza çocuklarıyla rahatlıkla çileklerini koparıp gönül rahatlığıyla yedirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Sektöre girdiğimiz ilk zamanlarda bize, 'Kimyasalsız, azotsuz kesinlikle çilek üretimi yapamazsınız' denildi. Tamamen organik üretimi başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ürünlerimiz tamamen doğaldır. Kimyasala bulaşmadan inşallah sezonu tamamlayacağız."

Yüksel, çilek bahçesinde verimliliği artırmak için hayvansal ve bitkisel gübre kullandığına işaret ederek, "Bahçeye lavanta ve defne fideleri dikerek böceklerin uzak tutulmasını sağlarken, iki kovan arı ile de tozlama hızlandırılıyor. Vatandaşlarımız buraya geldiği zaman çilekleri toplayacakları kapları, makasları veriyoruz." dedi.

"BURAYA GELDİĞİMİZDE ÇİLEĞİ ÇOK GÜZELDİ"

Çilek bahçesini ziyaret eden Mustafa Çalışkan da Atakum ilçesinden geldiğini belirterek, "Çevremizde çileklerin kalitesi, organik olmaları dolayısıyla methettiler. Eşimle hem doğa gezisi olsun hem kendimiz tedarik edelim istedik. İnsanların burayı ziyaret ederek ürün tedarik etmelerini tavsiye ederim." ifadesini kullandı.

"PAZARDAKİ ÇİLEĞE BENZEMİYOR"

Halil Civelek de organik çileğin kokusunun çevreye yayıldığını ifade ederek, "Çileği çok methettiler. Ben de tatmak istedim. Gerçekten dediklerinden de orijinal. Hayatımda bu tatta bir şey yemedim. Doğal olması hoşuma gitti. Buraya geldiğimizde çileğin kokusu çok güzeldi. Pazardan aldığımız çileğe hiç benzemiyordu tadı. Her şeyiyle dört dörtlük bana göre." diye konuştu.

HABER AJANSI: AA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Editör: Aslı Atasoy