Samsun'un Çarşamba ilçesindeki biyokütle enerji santraline 'ÇED gerekli değildir' kararının iptali için açılan dava ile ilgili mahkeme heyeti, 3. kez keşif yapılmasına karar verdi. 3. keşif, bilirkişi heyeti eşliğinde 25 Temmuz'da gerçekleştirilecek. 

RAPOR HAZIRLANACAK

Bazı Eğercili mahallesi sakinleri tarafından açılan davada Samsun 3. İdare Mahkemesi 'Keşif ve Bilirkişi Ara Kararı' verdi. Bu karar doğultusunda, Prof. Dr. Kamil Kaygusuz (Kimya Mühendisliği), Prof. Dr. Orhan Şen (Meteoroloji Mühendisliği)Prof. Dr. Kenan Barik (Ziraat Mühendisliği), Prof. Dr. Sabahattin Sıddık Cindoruk (Çevre Mühendisliği), Prof. Dr. Serkan Gül (Zooloji Anabilim Dalı-Fauna), Prof. Dr. Ömer Yüksek (İnşaat Mühendisi-Hidrolik), Prof. Dr. Mehmet Erkan Uzunhisarcıklı (BotanikAnabilim Dalı-Flora) 25 Temmuz'da bölgede keşif yapacak, Rapor 45 gün içinde hazırlanıp, mahkeme başkanlığına sunulacak. 

"İNŞALLAH TARAFSIZ OLURLAR"

Davacılardan İnşaat Mühendisi Murat Şenel, "Bilirkişi heyeti İnşallah tarafsız olur.  Bundan çıkacak sonucu da firma beğenmezse, 4. bilirkişi heyetinin de atanması muhtemel. Dava ne kadar uzarsa uzasın, biz bu işin peşini bırakmayacağız. Bu santralin Samsun'a vereceği zararlar ortada. Tek istediğimiz tarafsız rapor" dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.