Bilgi Okulları Canik Kampüsü’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yılı dolayısıyla tören ve etkinlik düzenlendi. Düzenlenen töreni, okul idarecileri, öğretmen ve ilkokul-ortaokul-lise kademesindeki öğrenciler duygulanarak izledi.

ÖVÜNÇ GURURLA DOLUYOR GÖĞSÜMÜZ

Tören Cumhuriyetin kurucusu Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşma yapan Tarih öğretmeni Sibel Taşan Coşkun konuşmasına “Varlığın yoklukla, yokluğun imanla sınandığı şehit toprağı, kandan, etten, kemikten şehir…” sözleriyle Çanakkale’yi tarif ederek başladı. Sözlerini “Her 18 Mart geldiğinde başımız minnetle eğilirken, övünç ve gururla doluyor göğsümüz. Aziz hatıranızı gururla, rahmetle ve şükranla anıyoruz ” diyerek noktaladı.
    

MURAT EFE'DEN TEŞEKKÜR

9. ve 10. sınıf öğrencilerinin hazırladığı tören önce koronun söylediği şarkılarıyla başladı. Ardından Çanakkale Son Kale adlı tiyatro gösterisiyle devam etti. Törenin sonunda konuşma yapan lise okul müdürü Murat Efe, öğrencileri ve öğretmenleri hazırladıkları gösteriden dolayı tebrik ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. 

GELİRİ ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE

Çanakkale Zaferi kapsamında yapılan etkinliklerden bir tanesi de öğrencilerin kendi emekleri ile yaptıkları magnetler oldu. Öğrenciler açtıkları Magnet sergisinden elde edilen geliri şehit ve gazi ailelerine göndereceklerini belirttiler.


 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.